Lezárult ?Közösen a közösségekért? pályázat második szakasza

takarítAz Üllői Mozgáskorlátozottak Egyesülete 2012. májusában, pályázati programjának megvalósításához támogatást nyert, a projektben Vecsés Város Önkormányzata együttműködő partnerként vesz részt.

A vecsési önkormányzat az üllői Civil Központtal és több térségi önkormányzattal közösen nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.4.1-11/2-2012-0019 azonosító számú ?Közösen a közösségekért? pályázaton 73.881.000,- Ft -ot, amely segítségével munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetben lévő személyek számára biztosítanak személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokat, képzési lehetőséget, és tartós foglalkoztatást.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2012. május 1. és 2013. október 31. között. A résztvevők részére  biztonsági őr és takarító végzettség megszerzése után 5 fő számára biztosítanak 6 hónapon keresztül támogatott foglalkoztatást Vecsésen.

A program célcsoportjába olyan munkanélküli személyeket tudtak bevonni, akik legalább egy további feltételnek megfeleltek:

  • alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik,
  • ötven év feletti,
  • 25. év alatti pályakezdő,
  • a bevonást megelőző hat hónapban nem folytatott rendszeres kereső tevékenységet, vagy a – munkaügyi központ huszonnégy hónapja nyilvántartja,
  • a saját háztartásában legalább egy eltartottal egyedül él,
  • a foglalkoztatás megkezdése előtti 12 hónapon belül GYES-ben, GYED-ben, GYET-ben, TGYÁS-ban, gyermekgondozási díjban, ápolási díjban részesült,
  • rehabilitációs járadékban részesül,
  • megváltozott munkaképességű.

A projekt második szakasza lezárult 2013. január végén, a résztvevők sikeres vizsgát tettek és megszerezték a számukra előírt végzettséget. Vecsésen február 1-től  öten kezdtek el dolgozni, négyen takarítóként és egy fő biztonsági őrként.

A pályázat megvalósítása kölcsönösen előnyös munkavállaló és a munkáltató részére, hiszen munkalehetőséget, társadalmi integrációt jelent a munkavállalónak, önkormányzatunknak és intézményeinknek pedig értékteremtő munkát, magasabb szintű munkahelyi kultúrát, presztízst a társadalmi felelősségvállalás területén, illetve motivációt, szemléletváltozást a hátrányos helyzetű emberekkel szemben, valamint a mai világban fontos szempont az is, hogy a felmerülő összes költséget, kiadást fedezi a pályázat.

A résztvevőknek nagyon jó munkát kíván Vecsés Város Önkormányzata és bíznak abban, hogy idén is sikerül e pályázathoz hasonló újabb projektet indítani, mert sajnos egyre több rászoruló munkanélküli van településünkön is, akiknek egy ilyen lehetőség óriási változást hozhatna az életébe.

Vecsés Város Önkormányzata

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Rendőrőrsöt avattak Ócsán                                        Nézd meg a többi új cikkünket is!