Rendőrőrsöt avattak Ócsán – videó

ócsa rendőrörsMérföldkő, de nem végállomás a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén, hogy új rendőrőrs kezdheti meg működését Ócsán – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a létesítmény avató ünnepségén.

Az államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter nevében külön köszöntötte az új rendőrőrs 19 tagú állományát, majd az elmúlt mintegy három évben a közbiztonság megszilárdításáért tett kormányzati erőfeszítésekről szólt. Kiemelte, hogy a múlt év végén 1750 járművel gazdagodott a rendőrség járműparkja, illetve méltatta azt az összefogást is, amelynek eredményeként három település, Ócsa, Alsónémedi és Bugyi közösen létesített rendőrőrsöt Ócsa városában.

Kontrát Károly arra kérte a mostantól Ócsán szolgáló rendőröket, hogy a becsületes, törvénytisztelő állampolgároknak minden segítséget adjanak meg, ugyanakkor teljes szigorral lépjenek fel a bűnözőkkel szemben. Az államtitkár felhívta a figyelmet a polgárőrökkel való együttműködés fontosságára is, hangsúlyozva: az idén 700 millió forintos támogatásban részesül ez a testület. Az országos és helyi szintű összefogás fő célja, hogy “holnap még nagyobb biztonságban éljünk, mint ma” – hangsúlyozta.

Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megyei főkapitány a megyében megvalósuló rendőrőrsprogramról szólva örvendetesnek nevezte, hogy egymást követően nyolc őrs avatására kerülhet sor, így a térségben élők a nap 24 órájában rendőri segítséget igényelhetnek. A most munkába álló “kis igazgatási központ” és a többi hasonló őrs állománya is megígérte, “megszolgálják az emberek bizalmát” – fogalmazott a főkapitány.

Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke egyebek mellett arról beszélt ünnepi köszöntőjében: már a nyolcvanas években megfogalmazódott az igény arra, hogy mind több településen hozzanak létre rendőrőrsöt, a terv megvalósításához azonban időre, illetve a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium együttműködésére volt szükség.

Bukodi Károly (Fidesz), Ócsa polgármestere elmondta: a város képviselő-testülete 2008-ban határozott annak az épületegyüttesnek a 64 millió forintba kerülő felújításáról, amelyben az okmányiroda mellett az új rendőrőrs is helyet kapott. Az őrsön munkába álló rendőrök a kilencezer lakosú Ócsán kívül Alsónémedi és Bugyi lakosságát is “vigyázzák” (utóbbi két településen összesen körülbelül tízezren élnek).

Az ócsai rendőrőrsön dolgozók három autót és egy kutyát is kaptak feladataik ellátásához. A rendőrőrsöt Kontrát Károly és Balogh János rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, országos rendőrfőkapitány-helyettes avatta fel.

Az MTI információi szerint a rendőrőrs állománya ügyel a közelben épülő szociális lakóparkra is. A Pest megyei program keretében kedden Jászkarajenőn adtak át új rendőrőrsöt, hamarosan pedig Acsán, Budakalászon, Dunavarsányban, Isaszegen, Kiskunlacházán és Zsámbékon is hasonló létesítményt avatnak.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

 

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

 

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

 

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

 

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

ORFK felvétele H.Szabó Sándor

 

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Közösségi szauna épült a délegyházi tó vizére                                        Nézd meg a többi új cikkünket is!