Letartóztattak egy Dabason elfogott álrendőrt

DABASÁlrendőrre csapott le Dabason a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség múlt péntek este. A férfit hétfőn le is tartóztatták.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta: a 25 éves dabasi illetőségű, ám többnyire a fővárosban tartózkodó T. Gergő egy fiatal nőnek ajánlotta fel állítólagos “rendőri szolgálatait”. Azt ígérte, hogy 3,5 millió forintért cserébe “eltünteti” a nő jómódú vállalkozó édesapjának “kényes ügyét”.

A telefonos egyeztetések után múlt péntek estére beszéltek meg találkozót, amelyen a pénzt is átvette volna az álrendőr, ez azonban már nem történhetett meg, mivel a nő értesítette az ügyészséget. A TEK-kel közös rajtaütéskor a férfinál hamis rendőrigazolványt, a rendőrségnél viselthez hasonló sapkát, valamint gázsprayt és egyéb megtévesztő holmit találtak – sorolta a szóvivő.

T. Gergő ellen – akit a helyszínen őrizetbe vettek – hivatali befolyással való üzérkedés miatt indult eljárás; ezért a bűncselekményért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az álrendőrt hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság, mivel fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve az eljárás nehezítésének eshetősége – közölte Kállai Gábor.

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Vecsési csapat nyerte az l. gyáli böllérversenyt   képriport                                              Nézd meg a többi új cikkünket is!