Felújítják és bővítik a bölcsődét Üllőn

babarózsa-bölcsödeA hosszú várólista megszűnését jelentheti az üllői bölcsőde felújítása, bővítése, melyhez több mint 100 millió forintot nyert az üllői önkormányzat. 

Kissné Szabó Katalin polgármester tájékoztatása szerint ?Az üllői Babarózsa Bölcsőde kapacitásbővítése? című, KMOP-4.5.2-11-2012-0010 jelű pályázaton önkormányzatunk bruttó 127 576 931 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert”

A beruházás keretében a jelenlegi 48 férőhelyes Babarózsa Bölcsődében a férőhelyek száma 50%-kal nő, így a megújult intézményben 72 gyermek befogadására és gondozására lesz lehetőség.

A projekt keretében 2 új csoportszobát alakítanak ki az új, kibővített épületrészben, a meglévő épületet pedig felújítják. Az intézmény játszóudvarát is modernizálják, ehhez, illetve az épület felszerelésére, berendezésére eszközbeszerzés útján lesz lehetőség. Az épület kialakítandó emeleti szintjén gondozónői helyiségek, a földszinten a bölcsődei ellátást biztosító kiszolgáló helyiségek, az intézmény előtt pedig parkolókat alakítanak ki.

A pályázaton elnyert összeg a beruházás költségének 90 százalékát teszi ki, így az elnyert támogatást az önkormányzatnak 10% önerővel szükséges kiegészítenie.

A beruházás eredményeképpen több gyermek gondozására nyílik lehetőség a bölcsődében, melyre az elmúlt évek jelentős túljelentkezési adatait tekintve nagy szükség van városban.A projekt jelenleg előkészítési szakaszban áll, folyamatban van a támogatási szerződés aláírásához szükséges dokumentáció összeállítása, ütemtervek készítése. Reményeik szerint a kiviteli tervek elkészültét és a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően ez év augusztusban megkezdődhet az építés és az ehhez kapcsolódó munkálatok. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, a jövő év közepén átadhatják a város megújult bölcsődéjét.
Az építkezés alatt a bölcsődében gondozott gyermekek megfelelő elhelyezéséről gondoskodik az önkormányzat,  átmenetileg másik helyet kell fognak  erre biztosítani.

Forrás: Üllői Hírmondó

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Májustól kitűzhető a vörös csillag és a horogkereszt                                               Nézd meg a többi új cikkünket is!