Álhírben keltették halálhírét

gyaszjelentesfotoEgy álhír kering napok óta az interneten, amiben egy férfi halálhírét kürtölték világgá, felhívva a figyelmet egy akciós elalvásgátló kütyüre.  A vecsési Szamosi Pál köszöni jól van, él és virul.

Ez a levél kering néhány napja a neten, különböző közösségi oldalakon és e-mailben is sokan megkaphatták:

From: “Tóth Erika” <eva@diefeiltd.com>

Subject: Gyászjelentés

Date: February 17, 2013 3:06:06 PM GMT+01:00

To:

Reply-To: totherika2012@yahoo.com

Sajnálattal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy ifj. Szamosi Pál 2013.02.12.-én autóbalesetben elhunyt. A temetéséről a későbbiekben tájékoztatjuk a rokonokat, ismerősöket.

A mély gyász pillanataiban is kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztessek mindenkit: bárkivelelőfordulhat hasonló tragédia, amely pedig megelőzhető lenne. Szeretett férjem munka után, álmosan indult haza, és elaludt vezetés közben.

Hihetetlen, de néhány héttel ezelőtt megéreztem a bajt: az alábbi oldalt találtam az interneten, és kértem őt, hogy vegyünk egy ilyen készüléket, amely pont az elalvásos baleseteket előzi meg, nem hagyja elaludni a sofőrt, de ő sokallta az árát.

http://www.hiperakcio.com

Istenem, ha akkor hallgat rám, még mindig élne…

Együttérzéseteket megköszönve, üdvözlettel

Erika

 

Fotó : Blikk

Fotó : Blikk

A Blikk megtalálta a levélben szereplő férfit. A Vecsésen élő Szamosi Pál valójában él és virul, pedig az interneten szinte vírusként terjedő gyászjelentésnek álcázott reklámlevél szerint már több mint egy hete alulról kellene szagolnia az ibolyát.

? Én magam jót röhögtem a dolgon, hiszen azon kevesek egyike vagyok, akik megélhették a saját halálukat. De a rokonok, ismerősök finoman szólva sem kaptak nevetőgörcsöt. Megszámolni sem tudom, hány aggódó telefonhívás érkezett. Egyik reggel egy csokor virágot találtam a kapualjban az egyik gyászoló kuncsafttól. A másik ismerősöm éppen tőlem ment haza, és otthon találta miattam zokogó feleségét, aki csak azután hitte el, hogy élek, hogy a férje felhívott ? sorolta halál utáni élményeit Pál.

A háztartásigép-szerelőként dolgozó férfi fiának már többször volt ?szerencséje” hasonló ízléstelen reklámlevelekhez, de az édesapja halálhírét keltő szöveg, az internetezők népes táborához hasonlóan, nála is kiverte a biztosítékot.

? Itt teljes néven szerepel apu, sőt mivel az édesapját is ugyanígy hívták, még az ifjú is stimmelt. Ráadásul maga a gyászjelentés elég hosszú része a szövegnek, így aki nem olvassa végig, csoda, ha nem kap szívbajt. Felháborítónak tartom, hogy egyesek veszik a bátorságot, és ilyen ízléstelen, már-már kegyeletsértő módon akarnak túladni a portékájukon ? háborgott Szamosi Tamás, aki panaszt is tett az Önszabályozó Reklám Testületnél (ÖRT) a levél miatt.

? Már meg is kezdtük az ügyben a vizsgálatot, és kiderült, hogy a honlapot, ahonnan a körlevél indult, Amerikában jegyezték be. Bár még nem készültek el a szakértői állásfoglalások, az egészen biztos, hogy ilyet nem lehet csinálni, ez a levél túlmegy azon a határon, amely egy reklám eseté­ben megengedett ? szögezte le Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára, aki elmondta, azt is vizsgálják, hogy az adott cég honnan szerezte azt az adatbázist, ahová a hirdetést elküldte.

Ezt nem lehet irgum-burgummal  lenyelni. Nem kívánom, hogy dögöljön meg, aki küldte, mert az nem büntetés, csak a probléma pedagógia nélküli megszüntetése. Azt sem akarom, hogy a szeretteit kelljen eltemetnie, mert nem ártottak nekem. Kívánom azonban, hogy egyszer kapjon ő egy levelet, egy telefont, az éjszakát fájdalmasan széthasító csengetést, hogy az ember, akit szeret, elhunyt. Szeretném megnézni az arcát, élvezni a döbbent tekintetét, hápogva remegő ajkait.

Aztán szólni, hogy vicc volt, és vegyen csak ő is elalvásgátlót.

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile ?Választ kell adnunk a közösségeknek!?                                              Nézd meg a többi új cikkünket is!