Évértékelés a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon

Dr. Mihály IstvánDr. Mihály István r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság vezetője 2013. február 20-án értékelte a tavalyi évet.

Pest megyében 2012-ben 9659 elkövetővel szemben folytattak büntetőeljárást és közel 1000 esetben alkalmazták gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állítást, mely a korábbi évek átlagát magasan meghaladja. A cél továbbra is a gyors, hatékony, az állampolgárok számára is megnyugtató módon történő eljárások lefolytatása.

A tavalyi év baleset-megelőzési tevékenységeinek és a fokozott rendőri jelenlétnek is köszönhetően jelentősen csökkent a megye útjain bekövetkezett, személyi sérüléssel járó és a halálos kimenetelű balesetek száma.

A főkapitányság vezetője a prioritások elemzését követően határozta meg a feladatokat 2013 évre vonatkozóan. A főkapitányság bűnügyi célkitűzése az állampolgárok biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekmények hatékonyabb megelőzése és felderítése, különös tekintettel az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekre.  A közlekedési balesetek számának további csökkentése és megelőzése érdekében az idei évben is folytatja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága kampánytevékenységét, jelentős figyelmet fordítva a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságára.

Papp Károly r. vezérőrnagy, Országos Rendőrfőkapitány Úr elismerését fejezte ki a Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és az állománynak a tavalyi évben nyújtott munkájáért és meghatározta azokat a prioritásokat, amelyek a rendőri szervezetre és annak szakmai tevékenységére vonatkozóan is garanciát nyújtanak a hatékony és a társadalmi elismertséget kiváltó rendőri intézkedésekhez, valamint további sikereket kívánt az idei évre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetője feladatul szabta a megye rendőri állományának, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Pest megyében a jogkövető állampolgárok biztonságban élhessék mindennapjaikat.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Véradás Vecsésen                                              Nézd meg a többi új cikkünket is!