Változás a gyáli háziorvosi ellátásban

Több kérdés is felmerült a közelmúltban dr. Tarcheh Ghassan távozásával kapcsolatban.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Közép-magyarországi Területi Hivatalának területi igazgatója értesítette a gyáliÖnkormányzatot, hogy dr. Tarcheh Ghassan háziorvos működési engedélyének érvényességi ideje 2013. január 31-én lejár, továbbá a finanszírozás jogalapja megszűnik, ezért februártól nem lesz jogosult havi finanszírozásra.

Ennek értelmében a Képviselő-Testület január 31. napjával dr. Tarcheh Ghassan szerződését megszüntette, és egyben megköszönte eddigi háziorvosi munkáját.

A Képviselő-Testület tehát nem önszántából, saját hatáskörében eljárva köszönt el dr. Tarcheh Ghassantól, hanem egészen egyszerűen nem volt más lehetősége, mivel dr. Tarcheh Ghassan február 1-től a Dabasi Népegészségügyi Intézet döntése értelmében nem rendelkezik működési engedéllyel. Az OEP ennek következtében szüntette meg a finanszírozási szerződést, és ezért dr. Tarcheh Ghassan a továbbiakban nem folytathat háziorvosi tevékenységet.

A Képviselő-Testület felhatalmazta a Városi Egészségügyi Központot, és annak vezetőjét, dr. Molnár Andort, hogy biztosítsa a praxis működését, a körzet betegeinek további folyamatos ellátását. Így egyenlőre dr. Bán Éva általános helyettes látja el ezt a feladatot saját rendelési idejében.

forrás: www.gyal.hu