Habzik a Gyáli-patak, de nem veszélyes

Vecsés Kispatak LakóparkMárcius 9-én este a  Katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a patak gyáli területére, mert az, a bejelentés szerint  erősen habzott.

Tegnap este 22 óra körül a  rendellenes habzás csillapodott. Az okok felderítésében rész vettek a Katasztrófavédelem illetékesei mellett a FEGY tűzoltói is. A Facepress információi szerint a patak felső folyásánál, Ecser és Üllő környékéről indult az erős habzás. A helyszíni vizsgálat nem derítette ki a habzás eredetét, de szemmel láthatóan a csatorna élővilágára  nem volt negatív hatással.

A katasztrófavédelem és a környezetvédelmi szervek  mintát vettek a patak vizéből, a vizsgálat nem talált mérgezőanyagot, így azt állapították meg, hogy a patak természetes habzásáról van szó. A helyszínen a közigazgatás részéről, a Gyáli Járási hivatal vezetője Babák László nyá. pv. ezds is megjelent.

Forrás: Facepress

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Áprilistól új gyermeksebészeti ügyeleti rend lesz Pest megyében                      Nézd meg a többi új cikkünket is!