Államtitkári látogatás a Monori Járási Hivatalban

monor szabó erikaMonorra látogatott Szabó Erika, területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, valamint Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, hogy tájékozódjanak a helyi okmányiroda és a járási hivatal működéséről. A vendégeket Husz Enikő Judit hivatalvezető fogadta március 8-án.

Szabó Erika a látogatás kapcsán hangsúlyozta, a járási hivatalok elindulása a közigazgatás átalakításának utolsó előtti lépcsőfoka. ?Legfontosabb célunk egy olyan ügyfélbarát rendszer kialakítása, ahol az embereknek semmi mást nem kell tudniuk, mint azt, hogy hol van a lakóhelyükhöz legközelebb eső kormányablak.? Az államtitkár elmondta, év végéig az egyablakos ügyintézés helyszíneként több mint 300 helyszínen nyílik kormányablak az országban, amely minden olyan településen megtalálható lesz, amely járási székhely, illetve ahol okmányiroda működik.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott a munkalátogatás végeztével kijelentette, fennakadások nélkül zajlik a munka a monori járási hivatalban, s ez a kormányhivatal és a járási hivatal között kialakult szoros munkakapcsolatnak is köszönhető. A kormánymegbízott hangsúlyozta, az, hogy a okmányirodai feladatok január 1-jével átkerültek az önkormányzatoktól állami fennhatóság alá, az ügyintézés egyszerűsödését, kényelmesebbé válását hozta magával.

Ez annak az intézkedésnek is köszönhető, melynek alapján februártól kezdve reggel 8-tól este 20 óráig lehet igénybe venni a megyeszékhelyek okmányirodáinak szolgáltatásait. Az ügyfélbarát nyitva tartás bevezetése terén az országban Pest megye élen jár, hiszen mind a 18 járási székhelyen meghosszabbított ügyfélfogadással várják az állampolgárokat.

Szabó Erika monori hivatalos útján megtekintette az okmányirodát, valamint személyesen tájékozódott az év elején elindult járási hivatal működéséről. Az államtitkárt és Pest megye kormánymegbízottját Monor polgármestere, Pogácsás Tibor, valamint Husz Enikő Judit, járási hivatalvezető fogadta.

 Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Kabátzsebből kerültek elő a gyanús csomagok                                 Nézd meg a többi új cikkünket is!