Épül a DHL-központ a repülőtéri Business Parkban

DHL_view_02Látványos szakaszához érkezett az építkezés a repülőtéri Business Park számára kijelölt területen.

Az első bérlő, a DHL irodai- és raktárlétesítménye várhatóan nyár elejére készül el, jelenleg már az épület vasbeton födémszerkezete épül. A végeredmény egy közel 8000 négyzetméteres raktár- és egy 3000 négyzetméteres irodaterületű épület lesz.

December eleje óta tartanak az építési munkálatok a repülőtér déli részén kijelölt Business Park területén. A Budapest Airport és a DHL képviselői 2012. novemberben írták alá az irodai- és raktárlétesítmény hosszú távú bérleti szerződését, ez után szinte azonnal elkezdődhetett a munka. A régi épületek lebontása, közművek kiváltása és a tereprendezés után megkezdődött az új létesítmény építése. A Deutsche Post DHL légi- és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding, valamint közúti fuvarozási szolgáltatója, a DHL Freight irodai- és raktárlétesítménye várhatóan nyár elejére készül el. A DHL egy másik divíziója jelenleg is működtet irodát, illetve cargo raktárhelyiségeket a Budapest Airport területén, sőt, egy áruszállító Airbus A 300F típusú repülőgépet is állandó jelleggel itt állomásoztatnak.
dhl2Jelenleg már a létesítmény födém szerkezetének építését és a tartó gerendák beemelését végzi a kivitelező Market Építő Zrt. A tervek szerint az épület vázszerkezete heteken belül elkészül, egy hónap múlva pedig már tető alatt lesz a teljes létesítmény. Az építkezés várhatóan a nyár első felében fejeződik be, ez után a bérlő elkezdheti betelepíteni a saját eszközeit és berendezni az irodáit. A DHL központ összességben egy 7800 négyzetméteres raktárból, egy 3000 négyzetméteres irodaterületből és a hozzá tartozó 5700 négyzetméteres, ún. manőverezési területből áll.?Jól tudjuk, hogy a budapesti ingatlanpiac nagyon nehéz helyzetben van, szerencsére a repülőtéri Business Park kivétel ez alól.
Biztos vagyok abban, hogy különleges helyszín vonzereje miatt a repülőtéri Business Park további új beruházásokat hoz magával, ezzel pedig újabb munkahelyek jöhetnek létre, ami az egész régió fejlődése szempontjából fontos? ? hangsúlyozta René Droese a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója.
Hozzátette: ?A repülőtér délnyugati területén, Vecsés tőszomszédságában minden feltétel adott egy modern kereskedelmi- és irodapark fejlesztéséhez: kiválóak a közúti összeköttetések, arról nem is beszélve, hogy itt működik Magyarország meghatározó légiközlekedési kapuja. Biztosak vagyunk abban, hogy a repülőtér továbbra is a dél-pesti régió gazdasági hajtómotorjaként működik a jövőben is.?
BA Business Park 1
Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Vecsési polgárőrök is mentettek az M1 es autópályán   videó                                                                        Nézd meg a többi új cikkünket is!