Több millió forint kárt okoztak

pénzA Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya eljárást folytatott jogosulatlan pénzügyi tevékenysége  és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást több sértett feljelentése alapján önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt R. Róbert 43 éves monori és K. Zsolt 40 éves albertirsai lakosok ellen.

Az ügyben beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozóknak feltűnt, hogy a gyanúsítottak H. Tiborné 53 éves ceglédi hitelközvetítő és Dr. K. Mihály 59 éves ceglédi ügyvéd, valamint Dr. K. Péter 33 éves ceglédi ügyvédjelölt segítségével folyamatosan pénzkölcsönöket nyújtanak magánszemélyeknek anyagi haszonszerzés céljából, ezért ellenük a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság büntetőeljárást rendelt el.

A 2 évig tartó nyomozás során több mint félszáz tanút hallgattak ki és különböző tárgyi bizonyítékokat foglaltak le a nyomozók.

Ezek alapján derült ki, hogy R. Róbert és társai 2007. és 2010. között 35 sértettnek 100.000 és 7.000.000 forint közötti összegekben nyújtottak kamat ellenében olyan magánhitelt, ami törvény alapján pénzintézeti tevékenységnek minősül és ezt csak bank végezheti. Erre nekik engedélyük nem volt.
Ezen kívül ingatlanok megvásárlásának finanszírozásához az egyik pénzintézettől több millió forint értékben lakáshitelt is felvettek, amit nem állt szándékukban visszafizetni, így a banknak közel 40 millió forint kárt okoztak.

Az eljárás során a gyanúsítottak 7 ingatlanját és egy személygépkocsiját tudta a rendőrség zár alá venni a kár megtérülése érdekében. A nyomozást 15 gyanúsítottal,- köztük két ügyvéddel szemben a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság befejezte és az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Pest Megyei Rendőr- főkapitányság