A Föld Órája – videó

foldoraja A WWF idén 7. alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb önkéntes környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 23-án este, hogy ezzel jelezzék, figyelünk a bolygó állapotára. A kezdeményezés megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban váratlanul a kanadai Toronto városa is becsatlakozott. Így indult el a mára globálissá vált mozgalom. 2011-ben már 5251 város vett részt a kezdeményezésben, amely a világ valamennyi kontinensén, 135 országában, 1,8 milliárd ember részvételével mutatott példát: az összefogás ereje az egész világot megmozgatja!

fold-orajA 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.  A tavalyi Föld Óráján is elsötétül a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk.

A WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete 50 éve küzd a biológiai sokféleség megőrzéséért, a környezetszennyezés csökkentéséért és az erőforrások fenntartható használatáért. A szervezet a világ több mint 100 országában van jelen programjaival, és 20 éve Magyarországon is óvja a természeti értékeket.

Honlapunk is csatlakozik a kezdeményezéshez, remélhetőleg szombaton este 20.30-kor Vecsésen és környékén is sokan lekapcsolják 1 órára a felesleges világítást.

 

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Véget ért a Süni Suli                                                                        Nézd meg a többi új cikkünket is!