Benzinleszívás, gyanús személyek, körözött autó ? az elmúlt napok eseményei Vecsésen

polgárőr autókA vecsési polgárőrség heti beszámolója.

Szerda éjszaka a Wass Albert utcából jelezték, hogy a parkolóban két kapucnis fiatalt láttak az autók között. A járőrszolgálat néhány percen belül a helyszínre érkezett, a környéket átvizsgálta, de senkit nem észleltek, a parkolóba bejutni nem tudtak. Aznap este többen jelezték, hogy autójukból ismeretlenek a benzincső átvágásával ellopták a benzint. Az esetről tájékoztattuk a Vecsési Rendőrőrsöt.

Pénteken Halmi-telepen és az Andrássy-telepen ismeretlenek több utcasarkon elforgatták az ?Elsőbbségadás kötelező? és az ?Állj! Elsőbbségadás kötelező? KRESZ-táblákat. A polgárőr járőr ? ahol lehetett ? az eredeti helyzetet visszaállította, azonban az Áchim András u. ? Kinizsi u., illetve az Erzsébet tér-Toldy Ferenc u. sarkon erre nem volt lehetőség. Az esetekről értesítettük a Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági Osztályát.

Az ilyen jellegű ?poénkodás? nagyon balesetveszélyes, ezért arra kérjük Önöket, ha ilyet tapasztalnak,haladéktalanul jelezzék !

Péntek este lakossági bejelentést kaptunk, mely szerint egy férfi kerékpárjával elesett. Az egészségügyi végzettséggel rendelkező polgárőr társunk a férfit megvizsgálta, sérülést nem tapasztalt, ezért közeli otthonába kísérte.

Illusztráció

Illusztráció

Éjszaka a temetőnél egy rendszám nélküli járműről tettek bejelentést. Az esetről értesítettük a rendőrséget, akik egy rövid követés után intézkedés alá vonták.

Nem sokkal később az üllői polgárőrök egy Vecsés felé tartó gyanús járművet jeleztek. Az autóban ülőket a rendőrség intézkedés alá vonta.

Hajnali 2 órakor a polgárőr járőr a Wass Albert utcában egy gyanús járműre lett figyelmes, melyet a gépjármű-felderítő rendszerben a BPSZ Központon keresztül ellenőriztettek. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a rendszám egy más típusú és színű járműhöz tartozik, ezért értesítették a rendőrséget. A további intézkedés során megállapításra került, hogy a rendszámot eltűnés miatt, a járművet pedig alvázszám alapján körözik.

Ezekben a percekben is tart az Országos Rendőr-főkapitányság épületében a polgárőrség 100×100 elnevezésű programjának nyitó rendezvénye. Bűnmegelőzési modellprogramunkkal eredményesen pályáztunk, így 2013-14. évekre a Belügyminisztériumtól összesen 250.000 forint külön támogatásban részesülünk.

forrás:VTPE

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Medvehagyma minden mennyiségben   gasztro                               Nézd meg a többi új cikkünket is!