Még van hely a balatoni gyerektáborokban

táborÁprilis 8-áig még lehet jelentkezni az Erzsébet-program keretében meghirdetett gyermektáborokra.
Egy hétig Balaton-parti táborokban nyaralhatnak a gyerekek június közepétől augusztus végéig, egyhetes turnusokban, teljes ellátással; az alacsony keresetű szülőknek ehhez mindössze egy-két ezer forintot kell befizetniük – közölte Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta, jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon lehet, ám annak érdekében, hogy senkit ne zárjanak ki a lehetőségből, szerte az országban több mint 1500 helyen olyan központok működnek, amelyekben nemcsak a tájékozódásban, hanem a jelentkezésben is segítenek. A legközelebbi ilyen “segítőpont” megtalálásához az érintetteknek elegendő felhívniuk a 371-3242-es budapesti telefonszámot hétfőtől csütörtökig 9-16 óra, pénteken 9-13 óra között.

Tavaly, ahogyan idén is, 3 milliárd forintot fordítottak az Erzsébet-program keretében szociális üdülésre, táboroztatásra, nyaraltatásra – közölte. Bízik abban, hogy miként a múlt évben, idén is legalább 100 ezren vehetnek részt a programban, köztük 30 ezer gyerek – tette hozzá.

Mint mondta, közülük nagyon sokan nem tudtak volna elmenni üdülni a szüleikkel, sokan korábban egyáltalán nem is voltak még nyaralni. Ezek a családok nehéz helyzetben élnek, és amikor arról van szó, hogy ruhát vesznek, esznek vagy nyaralnak, nem kérdés, mi az, ami elmarad – érzékeltette a helyzetüket.
Elmondta, azoknak a családoknak, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem kevesebb a 98 ezer forintos minimálbérnél, egy-, illetve kétezer forintot kell fizetniük önrészként; ezért egy hétig teljes ellátást és programokat kapnak a gyerekek.

erzsébet táborTavaly 30 ezer gyerek vehetett részt a nyári táborokban, és szeretnék ha idén még többen jöhetnének. Kétféle tábort hirdettek. Az egyikre például iskolák, családvédelmi, gyermekjóléti intézmények jelentkezhetnek 10 tagú csoportokkal. A másik fajta a tematikus üdülés, ezen belül színjátszó-, média- vagy éppen lisztérzékeny gyerekeknek szóló táborok, valamint sporttáborok magyar olimpikonok, világbajnokok részvételével. A tematikus táborokra egyénileg is lehet jelentkezni, ám vannak bizonyos sportágak (köztük például az ökölvívás) amelynek táborába a szakszövetségeken keresztül lehet bejutni – ismertette a szóvivő.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, az Erzsébet-program egyik támogatója elmondta, ő is ott lesz a fonyódligeti úszótáborban. Jelezte, a nyaralás nem edzőtábor, de más programok mellett lehetőség lesz arra is, hogy a gyerekek minden nap sportoljanak, ússzanak.

Nagy Anna emlékeztetett arra is, hogy az Erzsébet-program szociális üdülési programjaira – amelyekre nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, közfoglalkoztatásban dolgozók jelentkezhettek – már lejárt a jelentkezési határidő. Rövidesen bejelentik, hányan vehetnek részt ezeken a programokon. Utalt arra is, hogy az Erzsébet-program éves 3 milliárd forintos keretében nincs állami támogatás, az az Erzsébet-utalványok forgalmazásából, a jutalékokból áll össze.

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile A lakosság több mint fele használja az internetet naponta                       Nézd meg a többi új cikkünket is!