Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Üllőn

katvéd 1A Monori Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 4-én rendezte meg a Magyar Polgári Védelmi Szövetség által meghirdetett, felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját az Üllői Sportcsarnok és az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola területén.

Az előkészítésben és a megrendezésben kiemelkedő támogatást nyújtott a már említett két intézmény mellett Üllő Város Önkormányzata. Velük együtt több együttműködő szerv, szervezet és támogató magánszemélynek is elismerés és köszönet az önzetlen munkáért, amivel hozzá járultak a sikeres verseny lebonyolításához.

A megnyitón Gere Imre tűzoltó őrnagy, kirendeltség-vezető és Kissné Szabó Katalin, Üllő Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A programon tizennégy település tizenkilenc csapata vett rész. A verseny tizenkét helyszínen zajlott és a kísérő, felkészítő pedagógusoknak is felkészítést tartottak tűzvédelem és bűnmegelőzés témákban. A kedvező, csapadékmentes időjárásban lezajlott, szoros végeredményt hozó versenyen első helyezést az általános iskolások korosztályában  Üllő ÖTE csapata, míg a középiskolások tekintetében a gyáli FEGY Polgárőrség csapata ért el.

A rendezvényt látogatásával megtisztelte Branyiczky Márk tűzoltó alezredes, a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese, Gáspár József nyugállományú polgári védelmi ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Pest megyei elnöke, továbbá Csévharaszt, Bugyi, Gyál, Felsőpakony, Gomba és Péteri polgármesterei, Monorierdő alpolgármestere és Vecsés város aljegyzője.
A jó hangulatú versenyben megfáradt küzdőket, kísérőket, valamint a döntnököket a versenyzés végén kellemes melegséggel töltötte fel a finom gulyásleves és az ízletes fánk.

katvéd2

katvéd 3

katvéd 4

 katvéd5Fotók: Pest megyei Katasztrófavédelem