Vecsésen közpark és játszótér épülhet – videó

A kormány szerdán újabb, állami tulajdonú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról döntött, így 32 település több mint 636 millió forint értékben jut hozzá összesen 66 olyan ingatlanhoz, amelyet az állam nem tudott hasznosítani – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) pénteken.

A vagyonkezelő tájékoztatása szerint az állami vagyongazdálkodás céljára feleslegessé vált vagyontárgyak hozzájárulnak az önkormányzatok mindennapi feladatellátásához, és sok esetben fejlesztések, beruházások elindítását segíthetik.  Az önkormányzatok az ingatlanok átvételével kötelezettséget vállalnak arra, hogy azokat tizenöt évig nem idegenítik el, emellett szerződésben vállalt célra hasznosítják és kötelesek megóvni azok állagát.

A Vecsés részére átadásra kerülő ingatlanokon, az ún. LRI-telkeken, településrendezési, településfejlesztési feladatok ellátására, vállalkozásfejlesztési célok megvalósítására, valamint közpark és játszótér kialakítására lesz lehetősége a városnak.

Az MNV összesítése szerint az elmúlt két évben több mint 250 ingatlant és számos ingóságot adott át az állam, mintegy 18 milliárd forint értékben, ezzel a kormány számtalan települési önkormányzatnak nyújtott segítséget azok helyi közfeladatainak ellátásához és fejlesztéseihez, ami egyúttal a munkahelyteremtéshez is hozzájárult.