Döntetlen itthon, vereség idegenben

vfc0Egy héttel ezelőtt a Gyulai-Termál volt a csapat vendége, ma pedig Mórahalomra látogattak a vecsési focisták.

VECSÉS FC – GYULAI-TERMÁL FC 1:1
A jó erőkből álló Gyulát fogadtuk hazai pályán a győzelem reményében. A mérkőzés összképe alapján talán közelebb is álltunk a győzelemhez. Volt, hogy már csak a kapussal álltunk szemben, de nem sikerültek a befejezések. A játékosok azon túl, hogy nem sikerült a három pont megszerzése, azért voltak elkeseredve, mert a játékvezető egy jogosnak tűnő büntetőt vett el a csapattól.

A Gyula igazolta jó hírét. Egy percig nem lehetett kihagyni, mert fegyelmezetten és jól játszottak. Ellentámadásaikban szintén benne volt a gól. Egy szerencsés góllal meg is szerezték a vezetést, de az egyre jobb formában játszó Piros Gábor góljával hamar egyenlíteni tudtunk. A legnagyobb helyzeteink Holló Ricsi nevéhez fűződnek. Előbb egy a kapusról kijövő Madar bombát kapta ajándékba, de kiszorított helyzetben a kapusba lőtte a labdát. Nem sokkal később Sztancsek jobb oldali beadását vette át a büntetőn belül, ahol a keresztezni akaró védővel ütközött, és nagyot esett. A játékvezető sípja néma maradt. A kapuk ugyan veszélyben forogtak még néhányszor, de több gólt már senkinek nem sikerült szereznie. Mindkét csapat küzdött a győzelemért, de a mérkőzés végén a bajnoki pontokon igazságosan megosztoztak.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 19. forduló:

Vecsési FC: Gendur ? Ferencz D., Hungler, Madar, Fekecs, ? Kiss (Sztancsek 46?), Kollár, Dikson, Lázok, ? Czipper (Holló 46?), Piros (Tell 72?)
Vezetőedző: Kántor Attila.

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman ? Dócza, Vincze, Wéber, Kovács ? Okos, Sfarlea, Bálint, Laurinyecz (Bagyinszki 80?), ? Cigan, Dragan (Nagy 46?)
Vezetőedző: Popovics Ladislau Pavel.

Gól: Piros (33?) ill. Cigan (27?)
Sárga lap: Kollár D. (41?), Holló (89?)

MÓRAHALOM VSE – VECSÉSI FC   4 : 0 

Magabiztos győzelemmel folytatta remek tavaszi hadjáratát a Mórahalom, amely hazai pályán nem hagyott esélyt a Vecsésnek.
A várakozásoknak megfelelően abszolút dominánsan léptek fel a hazaiak, s az első negyedóra végén a kameruni Joseph Ngalle gyönyörűen centerezett középre, az érkező ifjabb Csák Zoltán csukafejessel továbbította a labdát a léc alá, 1-0. Az első félidő további részében nyomasztó fölényben játszott a Mórahalom, azonban újabb találatot nem sikerült elérnie a homokháti alakulatnak.
Fordulás után hamarosan nőtt a hazaiak előnye: az 58. percben egy formás akcióból kilépve Ngalle 25 méterről tűzte rá a labdát a vecsési kapura, a játékszer egy védő hátán megpattanva csapódott a háló jobb oldalába, 2-0. A játék képe alapján már ekkor kijelenthető volt, hogy megvan az újabb győzelme a Mórahalomnak, amit aztán a hajrában még kettővel meg is fejeltek a Csák-legények. Előbb a csereként beállt Faragó Bence bal oldali beadását az ugyancsak csereember Domonkos Ferenc lőtte a kapu jobb oldalába a 83., majd egy bal oldali beadás után a hosszún érkező Faragó maga is magabiztosan lőtt a hálóba a 87. percben, kialakítva a 4-0-s végeredményt.

Forrás: Vecsés Fc, Szegedma

Labdarúgó NB III Alföld csoport 20. forduló:

Mórahalom VSE ? Vecsési FC 4-0 (1-0)
Mórahalom, 200 néző. Vezette: Barta (Mihálik, Gyuga)
Mórahalom: Czirják ? Nagy Z., Kothencz, Udvari, Mészáros (Faragó 54?), Podonyi, Vojnic-Zelic, Magyar, Ngalle (Szücs 86?), Gahwagi (Domonkos 72?), ifj. Csák.
Vezetőedző: Csák Zoltán.

Vecsés: Gendur ? Ferencz (Tell 46?), Madar, Hungler, Fekecs, Kiss K., Sztancsek (Petruska 30?), Dikson (Holló 58?), Lázok, Czipper, Piros.
Vezetőedző: Kántor Attila.
Gól: ifj. Csák (15?), Ngalle (58?), Domonkos (83?), Faragó (87?).
Sárga lap: Czipper (47?), Hungler (68?).