Megváltoztatják a Kultúrvár elnevezést

bálint ágnes házVecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 283/2012. (XI.27.) határozatában úgy döntött, hogy az új művelődési ház és könyvtár épületének neve Bálint Ágnes Kultúrvár legyen.
Az elmúlt időszakban a lakosságtól kapott visszajelzések alapján érezhető volt, hogy a ?Kultúrvár? elnevezés nem vált elfogadottá, ezért úgy döntött a városvezetés, hogy a Képviselő-testület előtt felmerült javaslatokról közvélemény-kutatás keretében megkérdezik a lakosságot.

A kérdőíveket kiküldték az iskolákba, óvodákba, az Egészségügyi Szolgálathoz, a művelődési házba, és kitölthető volt a Polgármesteri Hivatalban is.
Interneten is lehetett szavazni a vecses.hu, a vecseshirek.hu és a jamhaz.hu oldalakon.

A rendelkezésre álló idő alatt összesen 2412 szavazat érkezett az alábbi bontásban
:
  1. Bálint Ágnes Kulturális Központ      743
  2. Bálint Ágnes Kultúrvár                       667
  3. Bálint Ágnes Művelődési Központ   503
  4. Bálint Ágnes Kultúrpalota                 242
  5. Bálint Ágnes Művészetek Háza        186

 

A 2013. április 23-i képviselő-testületi ülésre az alábbi javaslatot terjesztette be Szlahó Csaba polgármester:
1. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az új művelődési ház és könyvtár épületének elnevezéséről szóló 283/2012. (XI.27.) határozatát módosítja az alábbiak szerint:  A határozat 1. pontjában a ?Bálint Ágnes Kultúrvár? szövegrészt visszavonja, helyébe a ?Bálint Ágnes Kulturális Központ? lép.
A József Attila Művelődési Ház Alapító Okiratát is módosítja a képviselő-testület a holnapi ülésén, 2013. május 1-től hivatalosan is Bálint Ágnes Kulturális Központ lesz az önálló költségvetési intézmény neve.
Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Márciusi tél   építsen hónyulat!                                                                        Nézd meg a többi új cikkünket is!