Új sportcsarnok épül Örkényben

örkény sportcsarnokMég az idén elkészül a Pest megyei Örkény új, nagyrészt uniós forrásból finanszírozott sportcsarnoka, az alapozást a napokban kezdte meg a kivitelező.

Másfél évvel ezelőtt, 2011 szeptemberében írták alá a mintegy 740 millió forint összköltségvetésű és Örkény Város Funkcióbővítő Rehabilitációja pályázat támogatási szerződését.  Kovács István, a város polgármestere elmondta, hogy az 1600 négyzetméteres, 450 ülő- és 300 állóhellyel rendelkező csarnok egy öttagú konzorcium összefogásával valósul meg. A bekerülési költségből 580 millió forintot uniós pályázaton nyertek a konzorciumi partnerek, míg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közel 80 millió forinttal támogatja a projektet, a többit önrészként teszi hozzá az önkormányzat.

A polgármester szerint a Pálóczi Horváth István Szakiskola területén épülő, szabványméretű kézilabdapályát, lelátókat, illetve öltözőket és kiszolgáló helyiségeket magába foglaló csarnok építése elengedhetetlen, mert a szakiskolának jelenleg nincs tornaterme, a diákok a három kilométerre lévő általános iskola régi csarnokába járnak át sportolni.

Március 27-én a helyzeték el a tornacsarnok alapkövét,  dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Önkormányzatának elnöke  akkor úgy fogalmazott, hogy Örkény példát mutat a többi településnek, hiszen a városban mindenki összefogott azért, hogy ez a sportcsarnok megépülhessen. Szükség is volt rá, mert a szakiskolának így lesz egy modern tornaterme, a jelentős sportélettel rendelkező városnak pedig egy sportcsarnoka.