Májustól sűrűbben járnak a 200E buszok

200E_busz_BKV_-_FerihegyMájus 1-jétől, szerdától a jelenleginél sűrűbben, kibővített üzemidővel járnak a repülőtérre közlekedő 200E autóbuszok. A sűrűbb menetrend a turistaszezon végéig, szeptember 30-ig lesz érvényben.
Az egyik hajnali Nyugati pályaudvarról induló MÁV-Start vonathoz új csatlakozást biztosít a 900-as éjszakai busz, ezzel kínálva eljutási lehetőséget az első hajnali repülőjáratokhoz és Vecsésre is.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a tavaszi-nyári turistaszezonban lényegesen többen közelítik meg vagy hagyják el tömegközlekedéssel, mint ősszel vagy télen. A 200E autóbusz az M3-as metró és a Budapest-Szolnok vasútvonal felől is eljutást biztosít a reptérre, s gyakran alakul ki zsúfoltság a járaton.
A járat menetrendjét a repülőgépek közlekedési rendjét és a szezonális utasforgalmat figyelembe véve alakítják át, egy órával, hajnali 4 órára előrehozzák a buszok üzemkezdetét. Az első két járat 4 órakor és 4:30-kor a Határ út M végállomásról indul, ahol kényelmesen, azonos peronról lehet átszállni a reptéri járatra a belvárosból érkező éjszakai 914-es, 914A, 950-es és 950A autóbuszokról.
A 200E a nap nagy részében lényegesen gyakrabban közlekedik majd. A turistaszezonban a buszok 10 helyett 7-8 percenként követik majd egymást reggel 7 és este 20 óra között. A kapacitás mintegy 33 százalékkal nő, ezáltal csökken az esetenként kialakuló zsúfoltság, kényelmesebb, komfortosabb utazási lehetőséget biztosítanak nem csak a reptérre igyekvőknek.

Esténként is jelentős kínálatbővülést vezetnek be a 200E menetrendjében: megkétszerezik az indulások számát és így az esti órákban 20 helyett 10 percenként járnak majd a buszok. Az indulási időpontokat úgy alakítják ki, hogy a reptér felől érkezőknek a Kőbánya-Kispest M végállomásra érkező utolsó M3-as metró is elérhető legyen.
A késő este leszálló repülőgépek utasai is gyorsabban, kényelmesebben juthatnak be a belvárosba, a busz üzemidejét ugyanis jelentősen meghosszabbítják. Az utolsó 200E éjfél után, 0:21-kor indul majd a Liszt Ferenc Airport 2 végállomásról. Az utolsó öt járat ? Kőbánya-Kispest M érintésével ? egészen a Határ út M-ig közlekedik, mivel ezekhez már nem csatlakozik M3-as metró, így a Határ útnál azonos peronon lehet majd átszállni a belvárosba tartó éjszakai 914-es, 914A, 950-es és 950A járatokra.

A 900-as éjszakai autóbusz a Dél-pesti autóbuszgarázst köti össze a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 2-es termináljával. A közelmúltban a MÁV-Start átalakította a vasúti menetrendet, így jelenleg 3:08-kor is indul vonat a Nyugati pályaudvarról Ferihegy irányába. 2013. május 1-jétől egy újabb, a hajnali vonathoz csatlakozó indulást iktat be a Budapesti Közlekedési Központ Ferihegy vasútállomástól a repülőtérre a 900-as busz menetrendjébe, amely 3.30 órakor ér Vecsésre és 10 perccel később a kettes Terminálhoz.

A 93-as, a 200E és a 900-as buszok új menetrendjei hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon is.