Főkapitányi elismerés egy vecsési polgárőrnek

Német-Tamás-elismerés2013. április 25-én a Rendőrségi Igazgatási Központ Teve utcai épületében tartotta évértékelő szakmai fórumát a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (BPSZ).
A rendezvényen a Vecsés Települési Polgárőr Egyesületet óriási megtiszteltetés érte:

dr. Mihály István r. dandártábornok úr, Pest Megye Rendőrfőkapitánya a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének elősegítése érdekében 2012. évben végzett munkája elismeréseként, a VTPE és a BPSZ előterjesztése alapján rendőr-főkapitányi elismerő oklevélben részesítette Német Tamás vecsési polgárőrt.

Német Tamás 2012. júniusa óta polgárőr, a tavalyi évben összesen 340 óra közterületi szolgálatot teljesített, melyből 136 órát rendőrrel közös szolgálat volt. Aktivitását jól mutatja, hogy idén nem egész négy hónap alatt már többet teljesített, mint 2012-ben.

Az elismerésnek különös jelentősége van számunkra, hiszen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ilyen jellegű elismerésben polgárőrt ? tudomásunk szerint ? még nem részesített.

A rendezvény másik nagy meglepetése, hogy a 2013. márciusi rendkívüli időjárási viszonyok során tanúsított kiemelkedő helytállásért elismerő oklevelet adományozott egyesületünknek. Amint arról korábban beszámoltunk, 2013. március 15-én kettő, 16-án három polgárőr indult és vett részt az M1 autópályán rekedt emberek és járművek mentésében.

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek !

VTPE

Német-Tamás-oklevél

VTPE-március-15.-oklevél