Maradnak a BKV buszok május 1-jétől az agglomerációban

84E buszAz agglomerációs közösségi közlekedés fenntartásának érdekében május elsejétől is a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezi a Budapest környéki települések tömegközlekedését.

A Fővárosi Közgyűlés április 24-i, szerdai ülésén a képviselők 25 igen és 1 tartózkodó szavazat mellett fogadták el az erről szóló javaslatot. Az előterjesztés szerint bár a feladatot május elsejétől a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján a Volánbusznak kellene ellátnia, de a teljesítés ellehetetlenült, mivel a Volánbusz egyik járműbeszerzési tendere meghiúsult, egy másik pedig 2014 első negyedévétől biztosítana járműveket.

Kilenc Budapest környéki település folyamatos ellátása érdekében a BKK igazgatósága úgy döntött: egyetért a szolgáltatás folytatásával. Az elfogadott határozat rögzíti: felkérik Tarlós István főpolgármestert, hogy a BKK útján tegyen meg minden szükséges intézkedést a közlekedésért felelős minisztérium, a BKK és az érintett elővárosi települések közötti buszközlekedésről szóló háromoldalú és a HÉV-közlekedésről szóló kétoldalú megállapodások  mielőbbi megkötése érdekében.

Korában már írtunk arról, hogy nem érkezett érvényes ajánlat a agglomerációs buszjáratok üzemeltetésére kiírt tenderre,  ezért májustól nem változik az agglomerációs közlekedés érdemben.