Családi tragédia Üllőn – több halott

Fotó: Mihádák ZoltánHárom ember az életét vesztette, egy életveszélyesen megsebesült hétfőn délután Üllőn, amikor egy férfi  lövöldözni kezdett.
Az idős, 74 éves férfi előbb élettársát és annak rokonait lőtte le, majd maga ellen fordította fegyverét.

Az üllői Akácfa utca 18.-ban lakó S. Ferenc 17 óra 45 perc körül ismeretlen okból a családi ház udvarán többször meglőtte élettársát, annak fiát és élettársának édesanyját. A 74 éves férfi ezt követően a fegyvert maga ellen fordította és a helyszínen életét vesztette. A 64 éves élettárs és 41 éves fia a helyszínen elhunyt.

Az életben maradt idős nőt a mentők  súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel szállítottak az Országos Baleseti Intézetbe, de onnan továbbszállították, mivel nem volt hely a kórházban.

Fehér Imre (Fidesz – KDNP), a több mint 11 ezer lakosú Üllő alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta, az önkormányzathoz nem jutottak el olyan hírek, melyek szerint a több mint tíz éve az Akácfa utcában lakó család tagjai között ekkora ellentétek feszültek volna. Tájékoztatása szerint a városban általános a döbbenet, a tragédia helyszínének közvetlen környezetében csupán lehúzott redőnyöket látni, az Akácfa utcába – ahol tart a helyszínelés.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője kevéssel este 10 óra előtt az MTI  érdeklődésére közölte: az eljárást a gyilkossággal gyanúsított idős férfi ellen ugyanúgy lefolytatják, mintha életben lenne, hiszen a súlyos bűncselekmény indítékát ki kell deríteni. A munkában szakértők segítik a rendőrséget. A nyomozók már több szomszédot kihallgattak, de az adatgyűjtés még sokáig eltarthat.

A megyei főkapitányság kedden azt közölte: az eljárás során megállapították, hogy S. Ferenc a bűncselekményt egy engedély nélkül tartott maroklőfegyverrel követte el. A rendőrség azóta intézkedett a család kutyájának biztonságba helyezéséről, az állatot egy Üllőn lévő menhelyre szállították – áll a közleményben. 

A családi tragédia egyetlen túlélőjéről – az elhunyt élettárs szintén meglőtt édesanyjáról – csak annyit mondott, hogy az idős nő állapotát hétfő este a kórházba szállítást követően stabilizálták, de még nem tudták kihallgatni. Stabil, de súlyos, életveszélyes állapotban van a hétfői üllői lövöldözés egyetlen túlélője – közölte a Honvédkórház orvos igazgatója kedd délután az MTI-vel.
Zsiros Lajos orvos ezredes tájékoztatása szerint az idős nőt hétfő este mentőhelikopterrel vitték be a budapesti Honvédkórház sürgősségi betegellátó osztályára, majd azonnal a műtőbe került.

A sérültet – akit fej- és nyaktájékon három lövés ért – egy szemészből, fül-orr-gégészből és idegsebészből álló orvoscsoport operálta. A beteg jelenleg mélyaltatásban van, az intenzív osztályon ápolják. Állapota súlyos, életveszélyes, de stabil, további műtétek várnak még rá – mondta az orvos igazgató.

 

 

Üllő lövés 2

Fotó: Mihádák Zoltán

 Nagyobb térképre váltás

 

Fotó: Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán