Újra korlátozás nélkül járnak a vonatok a ceglédi vonalon

vonat ferihegyÚjra korlátozás nélkül közlekednek a vonatok Vecsés és Pestszentlőrinc között kedd kora délután, ezért hamarosan helyreáll a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform.

Kedd délelőtt 11 óra körül Vecsés és Pestszentlőrinc között egy ember a Szegedről Budapestre közlekedő Kodály InterCity vonat elé lépett.
Ezen a szakaszon –  13 óráig – vizsgálták a baleset körülményeit, így sebességkorlátozás mellett csak egy vágány volt járható. A nagyobb késések elkerülése érdekében az úgynevezett monori helyi járatok nem közlekedtek, helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-vel azt közölte, hogy a helyszínre, a sérültez érkező helikopter a repülőtéri úton tudott leszállni, ezért egy időre teljes szélességében le kellett zárni a Liszt Ferenc-repülőtér 1-es terminálja és a D-kapu közötti útszakaszt.
Emiatt a forgalmat az Üllői útra terelték, hatalmas, több kilométeres torlódás alakult ki a környéken, a zárást nem sokkal 12 óra előtt oldották fel.

A vonatok aktuális közlekedése megtekinthető a vonatinfo.mav-start.hu weboldalon.