Romantikaünnep Gyömrőn

Gyömrő Tőzeges tó és az ÖregfaluGyömrő évek óta előkelő helyen szerepel Magyarország romantikatérképén, hiszen a szerelmespárok kedvelt andalgóhelyei a városközpontban lévő, gyönyörű tórendszert övező sétányok és a kandeláberekkel megvilágított erdei sétautak.

Gyömrő Magyarország romantika-fővárosává vált. Ennek népszerűsítésére, Shakespeare színdarabjának főhősnője tiszteletére Júlia-napi romantikahét keretében május 20?26-ig Romantikaünnep néven tartanak fesztivált az egész városban. 20 helyszínen több mint 50 program várja a romantikára vágyókat.

Az ingyenes fesztivál egyik mondanivalója, hogy giccses, szirupos manírok nélkül is hódolhatunk romantikus érzéseinknek.

A romantika fővárosában pedig minden lehetőség adva lesz ehhez ezen a héten. A városka egyébként is méltán híres romantikus helyszíneiről, a központjában 100 hektáros ősfás parkban elterülő tavairól, díszkandeláberekkel megvilágított sétaútjairól, tóparti korzójáról, hangulatos vendéglátóhelyeiről. Az egyébként is gazdag városi programkínálat tovább bővül a fesztivál idejére, konflisokkal, kisvonattal, bringó-hintókkal lehet bejárni Gyömrő legszebb pontjait. A vizek szerelmeseit ladikok várják a tavon, ahol szombaton úszógyertyák vízre bocsátása teszi még hangulatosabbá a napnyugtát.

Shakespeare ihletése pedig visszaköszön az erkélyjelenet-versenyben a Villa Gyömrő előtt, Zeffirelli Rómeó és Júlia klasszikus filmfeldolgozásának vetítéseiben a Békebeli Sörkert teraszán, és természetesen a Hankó István Művészeti Központban élőben, színpadra állítva is megtekinthetik azt az érdeklődők. Virágkötőshow és virágárverés, rengeteg szabadtéri komoly- es könnyűzenei koncert színesíti tovább a palettát.

A Romantikaünnep keretében pedig a gyömrői vendéglátóhelyek egyedi ajánlatokkal, különleges programokkal várják a betérőket.

Ízelítőül a programokból:

 • ?Erkélyjelenet?-verseny a Villa Gyömrő teraszán. A győztesek jutalma egy római vakáció!
 • Csoportos házasságkötés ? az ezen a napon házasuló párok a hivatalos eljárás költségeire és a pezsgős koccintásra a város vendégei
 • Romantikus ladikozás a gyömrői tavon, lampionokkal megvilágított csónakban
 • Úszógyertyák gyújtása és vízre bocsátása a tó stégéről
 • Rómeó és Júlia színdarab színpadi előadása a Művészeti Központban
 • Zeffirelli: Rómeó és Júlia filmfeldolgozásának vetítése a Békebeli Sörkertben, utána cigányzene és szerenádok
 • Klasszikus térzene a polgármesteri hivatal régi épülete előtt
 • Konflisos sétakocsikázás a városban, a tájház, a kastély és a tavak között
 • Pokrócos piknikezés a Tájház udvarán, a Teleki kastély közelében
 • Középkori kirakodóvásár a Villa Gyömrő udvarán lévő ?sikátorpiacon?
 • Dotto kisvonatos kirándulás a város nevezetes helyei között

 

Gyömrő szerelmesek padja

Gyömrő szerelmesek padja

Mindenkit szeretettel várnak Gyömrőn, Magyarország romantika-fővárosában!