Fúvós képzés indul a Vecsési Zeneiskolában

rézfúvósA 2013-14-es tanévben a Vecsési Járási Tankerület, a Vecsési Zeneiskola és Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület Musikverein Wetschesch összefogásának eredményeképpen a Vecsési Zeneiskola Rézfúvós ( trombita, kürt és a mélyrezek, tenorkürt, baritonkürt, harsona, tuba ) és a Fafúvós ( fuvola, klarinét, szaxofon ) tanszaki oktatása elérhetővé válik a város minden iskolájában!
Azok a növendékek akik az említett hangszerek bármelyikét választják, a hangszeres főtárgy mellett zenekari képzésben is részesülnek! Szeretném felhívni a tisztelt szülők, valamint a leendő növendékek figyelmét, hogy a tanszakokon tanító kiváló szaktanáraink Láng Zsolt trombita, Rainer Micsinyei László mélyréz, Kun Veronika fuvola, Horváth Péter klarinét, munkáját kiegészítve a zenekari gyakorlat oktatását hazánk egyik legjobb szakembere Szabó Imre karnagy úr végzi!

Azon túl, hogy kiemelkedő képességű és országosan elismert gyakorlattal, eredményekkel rendelkező tanárok oktatják a növendékeket, az ország legjobb német nemzetiségi zenekarának zenészei segítik az ifjúsági zenekar növendékeinek zenei fejlődését. Az a tudás melyet a gyermekek e közös képzés lehetőségével elérhetnek, fontos mérföldköve lehet akár egy zenei pályának, vagy egy amatőr muzsikusi karriernek! A zenekari képzés tantervében mind a klasszikus zeneirodalom, mind a magyar és német nemzetiségi értékek, mind a gyermekekhez közel álló slágerek helyet kapnak.

Az alapfokú tanulmányaikat befejező tehetséges növendékeket szeretettel várja a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület Koncertfúvós Zenekara ahol biztosított a zenei továbbképzés lehetősége, a közösségi, társadalmi tevékenységeink sokaságával együtt. 2013. augusztusában a VHZ és a Landesrat jóvoltából két ifjú muzsikus Ausztriában tölthet egy hetet, teljes szállodai ellátással, osztrák szaktanárok irányításával, mind egyéni hangszeres, mind zenekari képzéssel egybekötött zenei táborban.

Amennyiben sikerült kedvet ébreszteni bármely fúvós hangszer elsajátítására, ezen egyedülálló innovatív képzési rendszeren belül, akkor töltsék ki a zeneiskola honlapjáról ( www.vecsesi-zeneiskola.hu ) letölthető jelentkezési lapot és küldjék el az info@vecsesi-zeneiskola.hu email címre!  A képzésben résztvevő növendékek létszáma korlátozott!