Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsésen

2013. május 25-26-án Vecsésen először rendezik meg a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változik, életre kelnek a mesék figurái, díszletei, mindenki lehet Mazsola, Frakk, Lukrécia vagy Szerénke is. Az idősebbek újraélhetik gyermekkorukat, a fiatalokat pedig Szalóki Ágnes, Bognár Szilvia, az ALMA Együttes és még sok más program várja.

Vecsésen 2013. május 25-én ünnepélyesen megnyitják a Bálint Ágnes Kulturális Központot.

báéjszaka

 

Szeretnénk mindezt emlékezetessé és a maga nevében rendhagyóvá tenni. A megnyitó ünnepség egy karneváli felvonulással veszi kezdetét. Három helyszínről, helyi csoportok, iskolások és óvodások közreműködésével zenés bevonulással ?birtokba vesszük? a főteret és  ünnepi köszöntésekkel megnyitjuk a ház kapuit.  Az átadási ünnepség csak a kezdete az egész hétvégét átölelő fesztiválnak.

A Bálint Ágnes Mesefesztiválon számtalan meglepetéssel készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Városunk főterét mesebeli világgá változtatjuk, ahol mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot. Az idősebbek újraélhetik gyermekkorukat, a mai csöppségeket és fiatalokat pedig Szalóki Ágnes, Bognár Szilvia, az Alma Együttes és még sok más program várja.

felvonulás

Május 25-én és 26-án életre kelnek egyes mesék figurái, díszletei, mindenki lehet Mazsola, Frakk, de akár Lukrécia. A mesék utcáján lesz Bálint Ágnes meséiből felolvasás, interaktív játék Mazsolával, készségfejlesztő és kézműves foglalkozások, arcfestés, és amíg a gyermekek élvezik az interaktív játékokat az alatt a szülők ellátogathatnak az APUKA megőrzőbe valamint az ANYA tanyára.

Készülünk vetítéssel, férfiaknak játékokkal, pajzán mesemondással, hastánccal, asztrológiai tanácsadással és sok-sok meglepetéssel. Számtalan kiegészítő programmal is várjuk a fesztiválra látogatókat, többek között népi játszóházzal, mesetorony készítéssel, közös horgászattal a Nagy-Ho-ho-ho horgásszal, graffiti versennyel, Mazsola és Tádé testvér játékkal, Vizi tündér és Vizi manó szerelem lakatfalával.

mesefesztivál plakát

Mindkét estünket fantasztikus műsorral zárjuk. Május 25-én Rúzsa Magdi élő koncertje érkezik hozzánk, május 26-án pedig Takács Nikolas készül meglepetéssel a közönség számára.
A Mesefesztivál egyes programjai az új épületben kapnak helyett. Így lesz Kulisszajárás, gyermekrajz kiállítás, Bálint Ágnes meséinek vetítése, Böde Péternek a Vándor meseírónak és Nyulász Péternek az egyszervolt.hu munkatársának interaktív foglalkozása.

Ingyenes NYÍLT HÉTVÉGÉT is tartunk, aminek keretén belül különböző foglalkozásokon vehetnek, részt az érdeklődök. Akinek mindez nem lenne elég, azokat mindkét napon kisvonat viszi az Apartman 116 ?Kuckóba?, ahol szakoktató segítségével kipróbálhatják magukat a squash pályán, illetve összemérhetik tudásukat Frakkal egy kapura rugó versenyben.
Az érdeklődők ismét ellátogathatnak mesevonatunkkal a Bálint Ágnes Emlékházba, ahol 25-én és 26-án színházi-és báb előadásokkal, póni lovaglással, kincskereséssel, bábkészítéssel és mazsola simogatóval várják a szervezők a gyerekeket és szüleiket.

Ajándékozzon élményt gyermekeinek, tartsanak velünk és repüljünk együtt a mesék világába!

mesefesztivál program

 

Kis vonattal a Bálint Ágnes Emlékházba

A Bálint Ágnes Emlékház is sok szeretettel várja a Mesefesztiválra érkezőket. Az emlékház kapui május 25-én és május 26-án is 10-18 óráig nyitva áll a gyermekek és szüleik előtt.

Bálint Ágnes emlékház

Szombaton, május 25-én 11 órától a Gróf Andrássy iskola tanulói előadják Bálint Ágnes: Egy egér naplója c. mesekönyvének feldolgozását Steigerwald Lajosné átiratában és rendezésében az emlékház terasz-színpadán.
Pontban 12 óra 30 perckor várjuk mindazokat az alsó tagozatos kisiskolásokat, akik vállalkoznak a kalózok ?mesés? kincsének felkutatására. 13-15 óráig az Avon hölgyei arcfestéssel segítenek a gyerekeknek Mazsolává, Lukréciává, Szerénkévé változni.
15 órakor Fogi színháza előadja a Frakk, a macskák réme c. színdarabot Bálint Ágnes mesekönyve alapján.16 óra 30 perckor a Csillaghúr együttes zenés műsora következik.

Vasárnap, május 26-án 11 órától kezdődik a népszerű Mazsola és Tádé c. bábjáték az Ametist együttes előadásában, majd utána Mazsola elvegyül rajongói közé, akik kedvükre simogathatják. 12:30-kor ismét kezdődik a kincskeresés, de ezúttal kizárólag óvodások számára. 13-15 óráig ismét arcfestés az Avon segítségével.
15:30-kor az Ametist még egy bábelőadást tart A két kutya története címmel.

Továbbá mindkét napon állandó programokkal is készülünk a hozzánk ellátogatóknak.
Kertünkben lesz két szép fehér póni, a bátrabbak simogathatják, etethetik, sőt fel is ülhetnek a hátukra. Gumiasztallal, kézzel hajtható kis körhintával, diótörővel és egyéb játékokkal várjuk a játszani vágyókat. A kreatív gyerekek számára egész nap bábkészítési lehetőséget is biztosítunk. Az örökmozgó csemeték által kifárasztott mamákat az Anyuka-pihegőben az Avon hölgyei várják egy kis kényeztetésre, de a gyerekek számára is tartogatnak kisebb meglepetéseket. Ezenkívül lehet fényképezkedni Mazsolaként, Manócskaként, Kotkodaként, stb., nem is beszélve Károly bácsi és Imra néni ruhájáról.

Vasárnap az emlékházban első alkalommal mutatkozik be a vecsési édesszájú közönségnek a Csudaíz mézeskalács manufaktúra Zemplénből, gyönyörű és nagyon finom termékeivel (a Hollóházi porcelángyár rajzolói rajzolják a mintáikat), és ami szintén nagyon fontos, baráti árakkal.

Találkozunk az emlékházban! Gyertek hamar, a pónik már reggel 10 órától várnak!

 

Mazsola játszóház a Mesefesztiválon

 

mazsolaA Kulturális Központ ingyenes nyílt hétvégéjén játszóházunkban található Játékvárunk ajtaja nyitva áll a 2-12 éves gyermekek számára. Épített játszóterünkön senki sem fog unatkozni, hiszen kétszintes labirintus, csúszda, ?labdamedence?, mászótorony, boxzsákok, hálós padozat, egyensúlyhenger, óriáslabdák, akadálypálya valamint Mazsola és társai színező sarok várja a gyerekeket.

Gondolva a kisebbekre is a Bálint Ágnes Kulturális Központban lévő Gammel József teremben ügyességet fejlesztő labdajátékokkal szeretnénk bevonni a 0-6 éves csöppségeket, ahol a játszóház játékait is kipróbálhatják.

A Mesefesztivál ideje alatt, a főtéren megtalálhatóak leszünk a Mesék utcáján, ahol a gyerkőcök játszhatnak Mazsolával, lesz akadálypálya, kézműveskedés, kirakó, memória játék, közös képkészítés valamint nyereményjáték. Várunk sok szeretettel, járjuk végig együtt a mesék útját!

 

A Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán a Miss Orchestra Sinfonica

 

Május 26-án 19 órakor a Bálint Ágnes Kulturális Központ megnyitó programsorozatának zárásaként színháztermünk színpadára lép a Miss Orchestra Sinfonica, akik 2012-ben elnyerték a Világ Legszebb Zenekara címet. A Zenei világutazás Bachtól a Beatles-ig című szimfonikus crossover koncertre előzetes regisztráció szükséges a férőhelyek korlátozott száma miatt.

Részvételi szándékukat e-mail címük, illetve telefonszámuk megadásával tehetik meg az alábbi elérhetőségeken Presztolánszky András producer presztoa@gmail.com vagy info@kulturba.hu

missorchesta

Műsor:

 • Mozart: Egy kis éji zene- 1.tétel
 • Vivaldi: Négy évszak- Tavasz 1.tétel ( hegedű szólista )
 • Mozart: Figaro házassága- Cherubino áriája ( ének szólista )
 • Bach: Air
 • Weiner: Jó alapos csárdás
 • Rota: Rómeó és Júlia ( tánc koreográfiával )
 • Edith Piaff: La vie en Rose
 • Kodály: A csitári hegyek alatt ( ének szólista )
 • Rómeó és Júlia musical- Lehetsz király! ( tánc koreográfiával )
 • Beatles. Yesterday
 • Monti: Csárdás
 • Brahms: 5. magyar tánc

Közreműködik:

Pechtol Csilla – énekművész

Jankovics Nikolett és Szabados Patrik – táncművészek

Miss Orchestra Sinfonica, vezényel: Presztolánszky András

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A mesék otthona?

Itt születnek a mesék? csodálkoztam rá mindannyiszor Bálint Ágnes lakhelyére….a folytatáshoz  kattints ide.

 

Bálint Ágnes

 

programfüzet

programfüzet 1

programfüzet 2

programfüzet 3

programfüzet 4

programfüzet 5programfüzet 7

 

Ha érdekes volt a cikk nyomj egy ?lájkot?! icon smile Alma koncert a vecsési Mesefesztiválon         Nézd meg a többi új cikkünket is!