Átadták a gyáli városközpontot

Fotó: Veres Sándor

Fotók: Veres Sándor

Az Európai Uniós források bevonásával létrejött beruházás során megújult a település több utcája, teljesen felújították a város piacterét, új főteret alakítottak ki és Kistérségi Szolgáltató Központot építettek, melyben a Polgármesteri Hivatal mellett a Gyáli Járási Hivatal is helyet kapott.

A gyáli önkormányzat félkör alakú épületét is magába foglaló kistérségi szolgáltató központ, a városközponti sétáló utca és park, az új parkolók és zöldterületek, valamint a piac modernizálása több mint egymilliárd forintba került. A projekt költségéből több mint 730 millió forintot uniós forrásból fedeztek.

Az újrakezdés készségét nevezte a magyar lélek legfontosabb sajátosságának az Országgyűlés elnöke pénteken Gyálon, az új városközpont avatásán.  Beindulni látszik a gazdasági növekedés, egyre inkább mozgásba lendül az ország, és a helyi közösségek által létrehozott beruházások is azt mutatják, hogy az újrakezdés készsége a magyar lélek legfontosabb sajátossága – mondta Kövér László. “Rendet teszünk, terveket készítünk, építünk” a gyálihoz hasonló helyi közösségek közreműködésével – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az állam egyik legfontosabb feladata az emberek szolgálata az egész nemzet sorsának jobbra fordulása érdekében.

A gyáli, igen sok erőfeszítéssel megvalósult projekt révén egy modern, európai kisváros központja készült el, ami egy új időszak, “nagy pillanat” az itteniek életében – méltatta a beruházók és kivitelezők, valamint a munkában résztvevő lakosok érdemeit Kövér László. Megfogalmazása szerint a közigazgatás egyik feladata, hogy az e területen dolgozó tisztviselők modern körülmények között végezzék tevékenységüket, mint ahogy ezt Gyálon a teljesen újjáépített polgármesteri hivatalban jövő hét keddjétől tenni fogják. “Van, ahol már beértek a kormányzati erőfeszítések első eredményei, van, ahol születőben vannak”, és a legfrissebb adatok mindenképp azt bizonyítják, mozgásba lendült az ország – jelentette ki az Országgyűlés elnöke, akit az ünnepség végén bronzplakettel ajándékoztak meg az avatás alkalmából.

gyál átadás

Május 19-én vasárnap Városközpont-avató Utcabál és Utcazenei Fesztivált rendeznek Gyálon.