Gázszivárgás miatt fél órára kiürítettek egy monori óvodát

Kossuth óvoda MonorGázszivárgás miatt szerdán több mint kétszáz kisgyereknek rövid időre el kellett hagynia Monoron a Kossuth Lajos óvodát, a szivárgást a szomszédos ingatlan felől délelőtt észlelték ? erősítette meg az Index értesülését a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI?nek.

A hírportál egyebek mellett azt írta, hogy az intézmény dolgozóinak gyanúja szerint a szomszédban lakó, “régóta nem túl barátságos úriember egy gázcsövet vezetett a kerítéséhez az óvoda felőli oldalon, miközben az óvodát gázszag árasztotta el”.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője ezt az információt még délután sem tudta megerősíteni, mint ahogy azt sem, hogy a férfi a kihallgatásán azt mondta volna: kerti medencéjének fűtését akarta megoldani gázfűtéssel.

“Tény, hogy a gáz a szomszédos ingatlan felől szivárgott, ám a ház tulajdonosát még nem hallgatták ki, mint ahogy az óvoda dolgozóit sem, ezért a szándékosságot egyelőre semmi sem bizonyítja” – mondta a szóvivő. Közlése szerint a Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közveszélyokozás miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást, szakértők bevonásával.

Az óvodát csupán fél órára kellett kiüríteni, és senkinek sem esett baja ? tette hozzá a szóvivő.