Üllői városközpont avató ünnepség

A hétvégén két napos rendezvénysorozat keretében átadják a megújult városközpontot Üllőn. Május 31-én 16 órakor ünnepélyes megnyitót tartanak a helyszínen, majd 20 órától a Csík Zenekar tart ingyenes koncertet. Szombaton még több program várja az érdeklődőket.

Megújult Üllő városközpontja, csaknem kilencszázmillió forintot költöttek a rehabilitációra, egyebek mellett a polgármesteri hivatal modernizálására és egy sétálóutca kialakítására – közölte a Pest megyei település alpolgármestere. A 77 százalékos uniós támogatással megvalósult projekt ünnepélyes átadását pénteken tartják.
Fehér Imre (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a több elemből álló beruházás részeként tetszetős, utcabútorokkal “berendezett” sétálóutcát alakítottak ki, amelyhez tágas zöldterület, illetve egy a városháza és az orvosi rendelő közötti tér kapcsolódik.  Bővítették és modernizálták a polgármesteri hivatalt is, az immár kétemeletes épület egyik szárnyában pedig a hivataltól függetlenül is működtethető közösségi központot hoztak létre – tette hozzá az alpolgármester.
A megújult épületrészben egyebek mellett házasságkötő- és tanácskozóterem kapott helyet, s itt nyílik meg a város első étterme is.
A Deák Ferenc utca vonalában a Pesti útig saját forrásból egy forgalomcsillapított útszakaszt építettek ki, míg a mellette létrehozott 60 parkoló költségét a 689 millió forintos uniós pályázati keretből fizették, csakúgy, mint a Templom tér rehabilitációját – közölte Fehér Imre.
Tájékoztatása szerint a projekt további elemeként egy 100 négyzetméteres, három üzlethelyiséget magába foglaló, könnyűszerkezetes gazdasági szolgáltatóházat is átadnak a több mint 11 ezer lakosú Üllőn.

A 77 százalékos uniós támogatással megvalósult projekt ünnepélyes átadását május 31-én, pénteken tartják.

csik_zenekar_plakat

varoskozpont_atadas_plakat

2013. június 1.

 

Programok:

 • 14:00-16:00 óráig nyílt nap a lakosság részére, ez idő alatt megtekinthető az új Városháza épülete
 • A Városháza előterében makett kiállítás tekinthető meg a Mecénás Művészeti Klub szervezésében
 • 14:00 órától: a szabadtéri színpadon zenés, táncos programok kerülnek megrendezésre
 • 14:00 órakor: a rendezvény ünnepélyes megnyitása, beszédet mond Kissné Szabó Katalin polgármester
 • 14:30 órától: Vecsési és Maglódi néptánc csoportok produkciója
 • 15:30 órától: az üllői Mirabell Táncegyesület műsora
 • 16:00 órától: a Zrínyi Ilona Nyugdíjas Kórus műsora
 • 16:20 órától: Tori Judo Club bemutatója
 • 17:00 órától színpadon a nap házigazdája, Dócs Péter operett és nóta énekes
 • 17:30 órától az Üllő ? Kenderes Hagyományőrző Egyesület néptánccsoportjának műsora
 • 19:00 órától színpadon a Dinoszaurusz Band, akik meglepetés produkcióval is készülnek az ünnepi alkalomra

 

A nap folyamán Gyermeknap alkalmából kézműves foglalkoztatóval kedveskedünk a gyermekeknek, akik népi fajátékokat is kipróbálhatnak. Lesz itt ügyességi vetélkedő az üllői Diáksport Egyesület szervezésében, bemutató az Üllői Általános Ipartestület jóvoltából, arcfestés, finom falatok és italok, édesség, lufi, móka és kacagás!

Szeretettel várják kicsiket és nagyokat, felnőtteket és családokat egyaránt 2013. június 1-én a megújult városközpont területén!

 

junius1_plakat1