Változik az orvosi ügyelet Ecseren, Maglódon és Gyömrőn

Illusztráció

Illusztráció

2013. június 1-jén, reggel 8.00 órától megváltozik az orvosi ügyeleti rend Ecseren, Maglódon és Gyömrőn.

Június 1-jétől a Resque-Med Kft. látja el az érintett településeken a központi orvosi ügyeletet.  Az új szolgáltató által ellátott ügyelet, az eddig működtetett rendszerhez képest több előnnyel is jár.Az ügyeleti időszak munkanapokon 18.00 órától másnap reggel 08.00 óráig tart, vagyis egy órával hosszabb időszakot fed le, mind az eddigiekben. Hétvégén, valamint munkaszüneti napokon az ügyelet 08.00 órától a munkaszüneti napot, vagy napokat követő hétköznap 08.00 óráig tart. A két ambuláns ellátó hellyel és szakorvosokkal működő ügyelet személyesen, illetve súlyos esetekben kihívással érhető el, ezen kívül orvosi tanácsadás miatt is hívható.Változás az eddigi rendszerhez képest, hogy a megjelölt időszakokban, amikor a Szt. István út 55. szám alatti gyömrői rendelőben ügyeleti ellátási idő van, az ügyeletet teljesítő orvos nem megy ki hívásokra, nem vonul ki beteghez, illetve balesethez, hanem kizárólag a rendelőbe érkező betegek ellátását végzi.
Házhoz menni csak a maglódi központban elérhető ügyeletes orvos fog. Tehát aki június 1-jétől ügyeleti időben a fenti időpontokban felkeresi a gyömrői ügyeletet, mindig talál bent ügyeletes orvost.Megszűnik ezáltal az a probléma, hogy ha valaki felkereste este az ügyeletet előfordult, hogy órákat kellett várnia míg az orvos a hívásokról visszaérkezett. Természetesen az orvos házhoz hívásának a lehetősége továbbra is fennáll. Vagyis ügyeleti időszakban hétköznaponként 18.00 órától másnap reggel 08.00 óráig, munkaszüneti napokon 08.00 órától másnap reggel 08.00 óráig az ügyeletes orvos kihívható, a gyömrői rendelő ügyeleti ellátásától függetlenül. Tehát mostantól, amikor a gyömrői rendelőben orvosi ügyeleti ellátás zajlik, lényegében két orvos fog gondoskodni a város lakosságának ellátásáról.
További előny, hogy az elmúlt időszakban felmerült igényeket figyelembe véve hétvégi napokon 09.00 órától 13.00 óráig gyermekorvosi ügyeleti ellátás is lesz. Szombaton a maglódi, vasárnap a gyömrői rendelőben. Ez az orvos is a többi szolgáltatás megtartása mellett, plusz ellátásként dolgozik majd az ügyeleti rendszerben. A gyermekorvosi ügyelet így értelemszerűen nem érinti a házhoz hívható orvosi ügyeletet, illetve a rendelőben a leírt időpontokban dolgozó orvos munkáját.
Az alábbi helyeken és időben látogatható az ügyelet:
Gyömrő:
2230 Gyömrő, Szent István út 55.
H-P: 18-22 óráig
Szo-V, valamint munkaszüneti napokon: 08-20 óráig
(telefonszám: (29)332-233)
Maglód: 
2234 Maglód, Rákóczi u. 7.
H-P: 18-08 óráig
Szo-V, valamint munkaszüneti napokon: 00-24 óráig
(telefonszám: (29)526-140
Gyermekorvosi ügyelet elérhető Szo-V, valamint munkaszüneti napokon: 09-13 óráig
Mentőt, vagy Ügyeletet hívjon?
Ha a betegség, rosszullét hirtelen kezdődik és valószínűleg kórházi ellátást igényel, akkor gyorsabb, ha azonnal a 104-et hívja!
Ilyen pl. a szülés, mérgezés, fulladásos rosszullét, erős mellkasi fájdalom, olyan sérülés, amely sebvarrást vagy röntgent igényel, görcsös állapot vagy eszméletvesztés.
Kihívásra az orvosi ellátás csak szükséges esetekben, súlyos betegség, mozgáskorlátozottság esetén történik.