Közmunkás lesz a Vecsés FC edzője?

Kántor AttilaA télen jelentős átalakuláson ment keresztül a vecsési alakulat, de az edzőváltás és a fél csapatnyi új játékos is kevésnek bizonyult az NB III-ban való bent maradás kiharcolásához. A zárófordulóban a harmadik vonaltól szintén búcsúzó HFC látogat a reptér melletti alakulathoz.

Az előző bajnokságban még az NB II-ben szerepelt Vecsési FC-nél a vártnál lényegesen rosszabbul sikerült az őszi idény, a 13 találkozóból 4 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereség volt a mérleg. A megszerzett mindössze 14 pont az edző, Nahóczky Attila állásába került, akit január elején Kántor Attila váltott.
Az új edző január elejei bemutatkozása során a csapat honlapján is közölt interjúban a tavaszi célokat illetően igen merész nyilatkozatot tett:

?Benn marad az NB 3-ban a Vecsés? Ez nagyon nehéz kérdés. Megnéztem mielőtt elvállaltam, hogy mit kellene teljesíteni. Igazából 11 győztes mérkőzés kellene a 13 mérkőzésből. Senki ne várja tőlem azt, hogy meg fogom ígérni, hogy 13 mérkőzésből 13-at megnyerünk. De egyértelmű cél az, hogy a Vecsésnek továbbra is NB 3 csapata legyen. Földvári Tibor úrral abban egyeztünk meg, hogy próbáljuk a csapatot az első nyolcba, vagyis a 4. és 8. hely közé vezetni. Ezt megígérhetem.
Amennyiben nem teljesítem ezt, abban a pillanatban a futball cipőt el fogom dobni, el fogom égetni a felszerelésemet és soha többé nem fogok edzői állást vállalni, elmegyek közmunkásnak.?
? nyilatkozta a csapat honlapján ez év januárjában Kántor Attila.

A vecsésiek tavasza ugyan jobban sikerült (eddig 4 győzelem, 3 döntetlen és öt vereség, ami 15 pontot ért), mint az őszi, de bent maradásra esélyük sem volt, igaz a nyolcadik helyezés még összejöhet, de már nincs saját kezükbe a sorsuk.
A nyolcadik hely megszerzéséhez mindenek előtt le kellene győzniük a vásárhelyieket, emellett ki kellene kapnia a Tisza Volánnak Dabason, a Nagykőrösnek pedig hazai pályán a Dunaharasztitól.

forrás: SzegedaMa, Vecsés Hírek, Vecsés Fc