Czipper Zsolt a gólkirály az NB3 Alföld-csoportjában

vfc nb3A NB III Alföld csoport utolsó fordulójában Vecsésen lejátszott találkozón már csak a hazaiak számára volt tétje a találkozónak. A vecsésiek a nyolcadik helyre hajtottak, amit az eredmények számukra szerencsés alakulása következtében meg is szereztek és ez a helyi vezetők szerint  ez elég lehet az NB III-ban való maradáshoz.

A találkozó előtt hatalmas önbizalommal készülődtek a hazaiak, míg vendég oldalon Marton Bence egy órával a kezdő sípszó előtt már a pályán mozgott, de ezt követően eldőlt, hogy vádlisérülése miatt nem tudja vállalni a játékot. Az első negyedóra a vecsésiek meddő mezőnyfölényével telt el,  de komolyabb helyzetig nem jutottak.
Az első lehetőség a 18. percben adódott, amikor Kollár elé pattant egy labda, aki egyedül húzhatott kapura, de a remek ütemben kifutó Vígh kapusról a mezőnybe vágódott a labda. Öt perc múlva egy hazai szöglet után Holló ballal alig lőtt fölé.
A 24. percben a semmiből született meg a vecsésiek vezető gólja. Egy bal oldali szabadrúgást Czipper Zsolt a sorfal fölött a rövid alsó sarokra csavart és a későn érkező Vígh kapus mellett a hálóba kötött ki a labda, 1-0. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vásárhelyiek Klimaj révén távoli lövésekkel próbálkoztak, előbb a középpályás 20 méteres szabadrúgását védte Gendúr, majd a 44. percben 22 méterről hatalmas bombát eresztett el, amit a hazai hálóőr is csak nézett, de a felső kapufa kisegítette.

Szünet után egy perccel Szakál adta el a labdát a hazai térfélen, amelyből Czipper kapott ziccer labdát, de nagyképűen át akarta emelni Vígh kapuson, aki könnyedén lehúzta a játékszert. Két perc múlva egy vásárhelyi szöglet után Antal került ígéretes helyzetbe, de mellé lőtt. A 65. percben ? a korábban Czipper könyöklése után felszakadt állal játszó ? Antal hibázott, Lázok rávezette a labdát Vígh kapusra, majd önzetlenül középre gurított, ahol Czippernek már csak az üres kapuba kellett továbbítania, 2-0.
A 70. percben Ferencz Dániel leterítette a gólhelyzetben kiugró Varga Leventét és azonnal piros lapot kapott. Dezső Ferenc edző megpróbálta támadóbbá átformálni emberelőnyben lévő csapatát, de vérbeli támadók nélkül ez nem igazán látszott meg a játék képén. A 72. percben újabb ígéretes lehetőséget hagyott ki a HFC, az előre húzódó Tóth József került gólhelyzetbe, de lövés helyett passzolni próbált és a védők felszabadítottak. Csendben folydogált a mérkőzés, a vendégek nem tudták érvényesíteni emberelőnyüket, míg a hazaiak az előnyük megtartása érdekében az időhúzástól sem riadtak vissza.
Az utolsó percben a vásárhelyi védők újabb hibáját kihasználva Czipper Zsolt megszerezte saját maga és csapata harmadik találatát és 16 góllal megnyerte az Alföld csoport gólkirályi címét is. Ekkor a vásárhelyi védők előre ívelés helyett hátul adogattak, Tóth József cselezni próbált Czipperrel szemben, a rutinos támadó azonban erőszakosan elvette tőle a labdát, majd kapura húzva a jobb felső sarokba lőtt, 3-0.

A lefújás után a vecsési klub vezetői nagyon bizakodóan nyilatkoztak a csapat jövőjéről. Szerintük ez a nyolcadik helyesésük biztosan elég lesz az NB III-ban maradáshoz, hiszen egyrészt az NB I-es klubok várhatóan nem indítják el második csapataikat az NB III-ban, másrészt az indulásra jogosult csapatok közül jónéhány anyagi okok miatt nem vállalja majd a harmadik vonalban történő szereplést, illetve létesítmény feltételei miatt nem kapja meg az NB III-as induláshoz elengedhetetlen licencet.

A pályán befejeződtek a bajnoki küzdelmek, következnek az osztályozó mérkőzések a hat NB III-as csoport 3-5. helyezettjei és a két legjobb 6. helyezettje között, akik a 20 megyei bajnokkal küzdenek majd. Az osztályzók után azonban a zöld asztalnál is lesz forduló, így a hírek szerint csak június végére alakulhat ki a háromra csökkentett NB III-as csoport mezőnye.

forrás: SzegedaMa, Vecsés Hírek, Vecsés Fc

Labdarúgó NB III Alföld csoport 26. forduló:

Vecsési FC ? Hódmezővásárhelyi FC 3-0 (1-0)
Vecsés, 150 néző. Vezette: Takács T.
Vecsés: Gendúr ? Ferencz, Kiss K., Madar M., fekecs ? Aigbekaen, Kollár (Hungler 75. p.), Petruska, Lázok (Király M. 88. p.) ? Holló (Piros G. 83. p.), Czipper. Edző: Kántor Attila.

HFC: Vígh S. ? Szakál, Antal, Tóth J., Mucsi ? Keller, Nagy A. ? Varga M. (Varga L. 59. p.), Klimaj, Hanyecz B. ? Szabó M. (Konc A. 64. p.). Edző: Dezső Ferenc.

Góllövő: Czipper Zsolt (24., 66., 90. perc)
Kiállítva: Ferencz D. (70. p.).,

NB3 tabella – Alföld csoport

?
Csapat
Pont
1. Soroksár SC 52
2. Monori SE 50
3. Gyulai Termál FC 48
4. Dunaharaszti MTK 48
5. Tököl VSK 45
6. FC Dabas 40
7. Mórahalom VSE 35
8. Vecsési FC 32
9. Nagykőrösi Kinizsi TLC 32
10. Tisza Volán SC Szeged 30
11. Kecskeméti TE 28
12. Üllő SE 27
13. Makó FC 22
14. Hódmezővásárhely FC 13