Nemzeti összetartozás Napja

magyar_zászlóMegemlékezéseket, koszorúzásokat, családi és kulturális rendezvényeket tartanak országhatáron belül és kívül a nemzeti összetartozás napján, kedden. Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját, a Nemzeti Összetartozás Napjává. Az  erről szóló törvényben az Országgyűlés  rögzítette, hogy kötelességének tekinti arra inteni a nemzet ma élő tagjait és a jövendő nemzedékeket, hogy a trianoni békediktátum okozta nemzeti tragédiára mindörökké emlékezve, más nemzetek tagjaiban okkal sérelmeket keltő hibáinkat is számon tartva, s ezekből okulva, az elmúlt kilencven esztendő küzdelmeiben az összefogás példáiból, a nemzeti megújulás eredményeiből erőt merítve, a nemzeti összetartozás erősítésén munkálkodjanak.

Ennek érdekében az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör szeretettel meghívja Vecsés Város mindazon polgárát, akinek fáj a Trianoni béke diktátum, 2013. június 4-én 16.00-kor a Megmaradás téren tartandó megemlékezésre. A megemlékezés programja: Nemzeti és a Székely Himnusz , Sajó Sándor: Veréb c. költeményét előadja Tolnai Dániel, Labdarózsa Népdalkör műsora. Ünnepi beszédet tart Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese.

A nap folyamán számos más településen is tartanak megemlékezést, koszorúzást, kulturális rendezvényt.