Gázszolgáltató munkatársai vesztegettek

Illusztráció

Illusztráció

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik egy gázszolgáltató munkatársaként vesztegettek.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított gazdálkodó szervezet dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt két üllői férfi ellen.

Egy alsónémedi lakos tett feljelentést a Dabasi Rendőrkapitányságon 2013. június 1-jén, mivel 2013. május 31-én 13 óra körüli időben alsónémedi családi házánál az egyik gázszolgáltatótól megjelent két férfi ellenőrzés és gázóra csere céljából.
V. Tamás az eltávolított gázóráról? úgy, hogy azt a vele lévő munkatársa ne hallja meg,- azt állította, hogy a gázórán lévő ólomzárak lenyomatai nem egyeznek, azon szabálytalan vételezésre utaló jelek vannak, ami miatt a gázszolgáltató a tulajdonostól több százezer kötbért követelhet.
Ezt követően a gázszolgáltató munkatársa felajánlotta a feljelentőnek, hogy 120.000.- forintért az általa szabálytalannak ítélt ólomzárakat szabályosra cseréli, így a szabálytalan vételezésre nem derül fény.

A két férfi megegyezett a pénz átadásának helyében és idejében, majd a sértett feljelentést tett a Dabasi Rendőrkapitányságon. Ez alapján fogták el a dabasi rendőrök V. Tamást és V. Gábort, akiktől lefoglalták a feljelentő által átadott teljes pénzösszeget, valamint a gépkocsi átvizsgálása és V. Tamásnál tartott házkutatás során további tárgyi bizonyítási eszközöket találtak a rendőrök.
Mindkét férfit a Dabasi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.  Ellenük a további eljárást- szabadlábon hagyásuk mellett – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja le.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hamis biztonsági matricákat talált a Tigáz egyes gázmérőkön, a társaság arra figyelmeztette ügyfeleit, óvakodjanak az ilyen matricákat kínáló csalóktól.