Pedagógusnap Vecsésen

pedagógusnapA Halmi Telepi Általános Iskolában tartották a városi Pedagógusnapot június 7-én.

 

A diákok Móra Ferenc: Szeptemberi emlék című művének színpadi változatával készültek Szlahóné Szilágyi Margit rendezésében. Az ünnepségen Gál István, nyugalmazott pedagógus, Vecsés Város Díszpolgára köszöntötte az egybegyűlteket, aki beszédében az oktatás mellett a “nevelés” fontosságára hívta fel a figyelmet. A Vecsési Tankerületet Veszelovszkiné Dr. Csóka Gabriella képviselte. Pedagógusnap alkalmából Pável Béla alpolgármester és Dr. Lugosi Mária képviselő, az Oktatási Bizottság elnöke átadta a kitüntetéseket.

Ezen a napon Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Csajági Istvánné Laczkó Aranka, a Halmi Telepi Általános Iskola volt pedagógusa, aki több mint 30 éven át dolgozott az iskolában tanítóként. A tanulók egyéni képességeit szem előtt tartva, lelkiismeretesen végezte oktató-nevelő munkáját. Tanítványai a városi és megyei versenyeken is szép sikereket értek el. A nevelőtestület és az új kollégák munkáját szakmai tudásával, tapasztalatával, ötleteivel segítette. Szakszervezeti vezetőként is kiállt munkatársai mellett. Precizitása tette lehetővé, hogy az iskola krónikása legyen, évekig vezette az intézmény életéről szóló évkönyvet. Pályafutását napközis nevelőként fejezte be, ahol érdekes, színes programokkal tette élvezetesebbé a délutánt a gyermekek számára. Nyugdíjas pedagógusként a szülők és a volt tanítványok megbecsülését és tiszteletét ma is élvezi.

Köszönő Oklevél kitüntetést kapott Vargyasné Bakonyi Ildikó, aki 1992 óta dolgozik a Falusi Nemzetiségi Óvodában német nemzetiségi óvodapedagógusként. Az évek során sok gyermek került ki gondoskodó kezei alól, akiket maximálisan felkészített az iskolai életre. A szülőkkel és kollégáival kiemelkedően jó a kapcsolata. Szakmai és egyéb problémákkal is bátran fordulhatnak hozzá segítségért. Az óvoda közösségi életében tevékenyen részt vállal, ötleteivel gazdagítja az intézmény rendezvényeit.

Szintén Köszönő Oklevél kitüntetésben részesült a Falusi Nemzetiségi Óvoda részéről Vasadi Attiláné, aki 1992 óta dolgozik óvodapedagógusként városunkban. A szülők és gyermekek egyaránt szeretik gondoskodó természete miatt. Nyugodtsága és higgadtsága a csoportjaira is jó hatással van. Az óvoda közösségi életében rendkívül aktív szerepet játszik. Kollégáival jó kapcsolatot ápol, segítőkész, munkája igen értékes.

Munkája elismeréseként jutalomban részesült ? ugyancsak a Falusi Nemzetiségi Óvoda dolgozója – Kádárné Molnár Erika, aki 1981-ben kezdte meg tevékenységét Vecsésen, mint dajka. A Brunszvik Teréz Óvoda megszűnésével került áthelyezéssel a Falusi Nemzetiségi Óvodába. Munkáját lelkesen, teljes odaadással végzi. A közösség érdekében igen sok feladatot elvállal és azokat maximálisan teljesíti. Az óvónők munkáját bármikor, önzetlenül segíti. A gyerekekkel és a szülőkkel nagyon jó kapcsolatot alakított ki. Határozott és kedves természetének, odaadásának, gyermekek iránt érzett tiszteletének köszönhetően a gyerekek igazán szeretik.

www.vecses.hu