Öt vecsési lány a válogatottban

Tata-2013-Uniós-EB-042_800x600A Vecsés SE Ökölvívó Szakosztályának 5 versenyzője is részt vesz az Európai Uniós Országok Női Felnőtt Junior Ökölvívó Bajnokságán, melyet június 30-július 7-e között Keszthelyen rendeznek meg.

Az előzetes nevezések alapján 20 országból 217 ökölvívó látogat el a Balaton parti városba. A Vecsés SE Ökölvívó Szakosztályának öt versenyzője is tagja a magyar válogatottnak.

Junior korosztályban Schäfer Liza, Varga Krisztina és Hegedűs Diána, az ifik között Faragó Orsolya indul  az elit osztályban pedig Szűcs Szabina indul a megmérettetésen.

Junior 54 kg Schäfer ?Cimpa? Liza:

Cimpa az ökölvívók között még kezdőnek számít, azonban többéves taekwondo gyakorlata hasznos lehet a küzdelemben. Cimpától egy érem megszerzése az elvárás.

Junior 57 kg Varga Krisztina:

Kriszta hazai mérlege tökéletes, végre szeretne a nemzetközi mezőnyben is győzelemmel bemutatkozni. Varga Viktor halála óta Mikus Ferenc edző segíti e felkészülését. Egy érem megszerzése neki is reális cél lehet.

Junior 70 kg Hegedűs ?Dina? Diána:

Dina a tavalyi EB döntőre betegsége miatt nem tudott kiállni, azóta azonban hibátlan a nemzetközi mérlege. Februárban a német Girls Box Cup verseny győztese, májusban pedig az ifi 69 kg-os olasz válogatott Giulianelli ellen is győzni tudott. A táborban a horvát válogatott felnőtt 69 kg-os versenyzőjével is eredményesen kesztyűzött. Dinától a legfényesebb érem megszerzését várjuk.

Ifi 54 kg Faragó ?Solya? Orsolya:

Solya a hazai válogatókon szerezte meg az indulási jogot, neki ez lesz az eddigi legkomolyabb megmérettetése. A nemzetközi rutinnal is rendelkező Solyától a tisztességes helytállás, és talán egy érem megszerzése az elvárás.

Elit 57 kg Szűcs ?Rodman? Szabina:

Rodman sokat fejlődött az elmúlt egy évben, ami rendkívüli szorgalmának köszönhető. A válogatottban a versenyzéstől visszavonult Vennes Dzsenifer helyét sikerült átvennie. Rodman az idei évben Szerbiában is bokszolt, majd egy hetet edzőtáborozott Izraelben a profi világbajnok Szebelédi Renáta edzőpartnereként. Május közepén Németországban lépett ringbe két mérkőzésen a felnőtt válogatott tagjaként. Reméljük győzelemmel tud bemutatkozni a bajnokságon.

A csapat tagjai jelenleg a Tatai Olimpiai Központban készülnek. Az edzői team tagja Seres Attila válogatott keretedző is.

Az eredményekről természetesen beszámolunk később a honlapunkon.

www.vecsesbox.hu