Repüléstörténeti kiállítás nyílt Lőrincen

3058_0A magyar polgári repülés és a kerület kapcsolatát mutatja be a helytörténeti gyűjtemény új, különleges kiállítása.

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény még tavaly előtt elkezdte a magyar polgári repülés relikviáinak szisztematikus gyűjtését. A Malév azóta bekövetkezett csődje még fontosabbá tette a célt: olyan gyűjteményt létrehozni, amely hitelesen képes megidézni e fontos ágazat sok évtizedes történetét.

A mostani kiállítás anyagát ? amelyet a Szarvascsárda téren a Delta üzletház első emeletén lehet megtekinteni egészen október 31-ig ? nagyrészt magángyűjtők adták össze. A jelvények, egyenruhák, a repülőjáratokon rendszeresített használati tárgyak, ajándékok mellett film, a repülők belső terét szimuláló díszletek és más érdekességek segítik ?utazni? a látogatót -olvashatjuk az XVIII. kerület honlapján.

3061_0

? Ez egy ritka, ilyen összetételben megismételhetetlen gyűjtemény, ezért döntöttünk úgy, hogy egészen októberig látogatható legyen ? mondta Heilauf Zsuzsanna, a Tomory gyűjtemény vezetője. Buczkó Imre mérnök, képzőművész, a repülőtér egykori főmérnöke a Ferihegyen korábban létrehozott, világhírre szert tett Airport Art Galéria művészeit és alkotásaikat ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.