Semmelweis-napi ünnepség a vecsési szakrendelőben

Semmelweis nap

Fotó: Williams TV

Július 1-je Semmelweis-nap a magyar egészségügyben dolgozók ünnepe. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, az ?anyák megmentője?.

 

A Vecsési Szakorvosi Rendelőintézetben június 28-án,  idén a 15. alkalommal rendezték meg, melyen részt vett Szlahó Csaba polgármester, Mohainé Jakab Anikó jegyző, és Saska Istvánné, a Szociális Bizottság elnöke is.

A megjelent vendégeket és az egészségügyben dolgozókat a rendelőintézet orvos-igazgatója köszöntötte. Dr. Szarvas Tibor elmondta: ?a Semmelweis-nap jelentőségét növeli, hogy 2011-től ez a nap az egészségügyben munkaszüneti nap lett.? Az igazgató  kiemelte, hogy az idei Semmelweis-nap személyi változást is hoz az intézménynél, július 1-től Vargáné Tarr Mária lesz az új gazdasági igazgató, Mórocz Istvánné nyugdíjba vonul. Bejelentette továbbá, hogy a Képviselő Testület a héten szavazta meg az Achim András utcai és a Dózsa György úti rendelők klimatizálását.

Semmelweis-nap alkalmából Szlahó Csaba polgármester helyi kitüntetéseket adott át az egészségügyben dolgozóknak:
?Köszönő Oklevél? kitüntetésben részesült Farkas Sándorné és Szászi Andrásné. A június 14-i Városi Ünnepségen a ?Vecsésért Életműdíjat? Dr. Lakos Gábor kapta.

Dr. Szarvas Tibor megköszönte az Egészségügyi Szolgálat közalkalmazottainak és az egynapos sebészet dolgozóinak áldozatos munkáját, majd a jutalmak átadása következett az önkormányzat és Dr. Csorba László alapítványának jóvoltából – olvasható a város honlapján megjelent közleményben.

Az ünnepségről készült fotókat, melyet a Williams Tv készített megtekinthetik ide kattintva:

GALÉRIA