Húsz adótartozó van Vecsésen

adóslistaA NAV néhány napja közzétette az ország legnagyobb adótartozóinak névsorát. Olyan magánszemélyekről és egyéni vállalkozókról van szó, akik 180 nap (fél év) óta folyamatosan minimum 10 millióval tartoznak, vagy legalábbis így gondolja róluk az adóhatóság.

A vecsési, monori és gyáli járásokban a vecsési székhelyű magánszemélyek és cégek vezetik a listát, 20 adótartozó van akik 10 millió forintnál többel tartoznak, ezzel a megyében a negyedik a települések között.

Az adóhivatal több mint 5700, jelentős adótartozással rendelkező céget és magánszemélyt tart nyilván; ezek alapján készített térképet az Index. A valós szám ennél persze jóval nagyobb, mert a NAV nem listázza azokat a magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat, akik 10 milliónál kisebb adótartozást halmoztak fel. A cégeknél ennek a tízszerese, 100 millió forint az a határ, ami fölött mindenki felkerül a nyilvánosan elérhető szégyenlistára.

Térképükön, ahogy a NAV adatbázisában is, minden cég és ember név, utca illetve házszám szerint szerepel.  Ha rendesen belenagyítunk a térképbe, az összes közzétett adós nevét megtalálja a pontos címükön.

Adótartozással rendelkező magánszemélyek listája ide kattintva tekinthető meg:

Az Index térképét itt találja.

A listán továbbra is szerepel az üllői Horváth Mónika Zsuzsanna, akinél közel 1,893 milliárd forintot, a jogkövetkezményekkel együtt mintegy 3,51 milliárd forintot követel  NAV.