Felújítások Vecsésen

petőfi tér1

Fotó: Williams TV

A nyár az út- és intézményi felújítások időszaka az önkormányzatoknál, Vecsésen is több épület, közterület újult meg.

Városunkban a napokban készült el a Gondozási Központ akadálymentesítése, és részben történő felújítása -olvasható a város honlapján. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vecsési irodáját is az önkormányzatnak kellett kialakítania a Károly utcában, ami további két helyiség létrehozását is jelentette. Egy iroda és egy szerver szoba épült a feladatok ellátására. A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola udvar felőli oldalán jelenleg bádogozási munkák zajlanak; gyakorlatilag a teljes bádogozás cseréjére szükség van.

Gondozási Központ

Gondozási Központ

A tavalyi évben készült el a Petőfi tér burkolása, idén pedig utcabútorokat: padot, lócát és szemeteseket helyeztek ki. A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hátsó udvarát a nyár folyamán gumi-járólapokkal burkolják majd. Szintén felújítási munkálatok zajlottak a lakótelepen, ahol új parkoló, járda és járdaszegély épült, valamint parkosítási munkák történtek a régi Torzsa épület mögött, illetve mellett.

A téli időjárás következtében kialakult útburkolati hibák kijavítása egész Vecsés területén befejeződött. Az utólagosan bejelentett kátyúk javítása folyamatosan történik. Mivel ezek a kátyúzások hideg aszfaltos technológiával is készülnek, lehetőség van kisebb úthibák rövid időn belüli korrigálására.

Az egész város területén lezárult a buszmegállók környezetének kulturált kiépítése, amely rendszeres, éves karbantartást igényel. A munkálatok során megújult a buszváró, a hirdetőtábla, a szemetes és a virágláda is. A megrongált felületek javítása, a fafelületek kezelése a nyár folyamán esedékes.

petőfi téri pad

Új padok és kukák a Petőfi téren. Fotó: Williams Tv