Épül a szabadidőpark Vecsésen

Hamarosan új szabadidőpark lesz a volt LRI telkek helyén a Wass Albert utcában.

A Wass Albert utcában javában tartanak a szabadidőpark építési munkálatai, a területen streetball pálya, kültéri fitnesz eszközök, valamint játszótér épül. Már kihelyezték a fitness eszközöket és lerakták a betonalapokat, hátra van még a terület bekerítése, a térfigyelő kamerák telepítése, és várják a játékeszközöket is. Mindezek végén fásítást terveznek, várhatóan tavasszal nyitják meg a parkot.

DSC_0531

Korábban már beszámoltunk arról, hogy korábban az állami tulajdonú ingatlanokat  ingyenes önkormányzati tulajdonba adta a vagyonkezelő és a városban ezen a területen közpark és játszótér épülhet.

Az MTI munkatársai megkérdezték néhány település polgármesterét, köztük Vecsését is, mit terveznek az átvett ingatlanokkal. A város több mint egy hektárnyi, értékes telekkel gazdagodott. Szlahó Csaba polgármester elmondta, hogy a terület a város leginkább fejlődő részén fekszik. Budapest vonzereje miatt sok az itt letelepedő új lakos, a közelben házak tucatjai épültek az elmúlt években. A többnyire fiatal, többgyerekes családokra tekintettel a telek egy részén játszóteret, szabadidős foglakozásokra alkalmas sportsarkot alakítanak ki. A telek másik részét szálloda bővítésére használják fel, és az elképzelések szerint egy vállalkozásfejlesztési központot is kialakítanak a helyi gazdasági élet fellendítésének megkönnyítésére.

DSC_0533

 

DSC_0538

szpark1

szpark3

szpark2