Önkéntes tűzoltók háza égett le Nyáregyházán

130802_nyaregyhazahaz_07Tűz miatt lakhatatlanná vált a nyáregyházi tűzoltó egyesület elnökének és parancsnokának a háza.

Pár percre rá, hogy megérkezett a parancsnoki tanfolyam helyszínére, Fekete Máté, mint a Nyáregyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület parancsnoka a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányításától SMS-ben riasztást kapott. Csakhogy ezúttal a tűzesetet helyszíne pont az ő otthona volt.

Augusztus 2-án délután, Nyáregyházán a könnyűszerkezetes családi ház tetőtér-beépítésében feltehetőleg elektromos meghibásodás miatt csaptak fel a lángok. Fekete Máté szülei – édesapja az egyesület elnöke – és két testvére voltak otthon, ők épségben kimenekültek az épületből. A tető teljesen lángba borult, a ház lakhatatlanná vált. A földszinti lakrészből néhány értéket a monori tűzoltók segítségével sikerült kimenteni, de több bútor, számítógép és televízió odaveszett.

130802_nyaregyhazahaz_01

Fekete Máté 28 éves, önkéntes tűzoltóként három éve áldozza a szabad idejét mások életének és anyagi javainak megmentésére. Az egyesületnél két éve tölti be a parancsnoki posztot. A vele lakó két testvére, a 24 éves Veronika és a 27 éves Dóri szintén önkéntes tűzoltó. Nyáregyházán amúgy az önkéntes tűzoltói mozgalom az ’50-60-as évekre nyúlik vissza. Fekete Máté édesapja, Fekete László 2009-ben élesztette újra, és lett a közhasznú szervezet elnöke.

A gyömrői, üllői és kókai önkéntes tűzoltók már jelezték, a ház újjáépítéséből mindenképp kiveszik a részüket. A szerencsétlenül járt családot azonban bárki segítheti pénzbeli támogatással vagy építőanyagok felajánlásával.

Lánglovagok.hu