Veszélyes alligátorteknős egy Pest megyei játszótéren

aligteknÉletveszélyes aligátorteknős garázdálkodik egy Pest megyei játszótéren. A hüllőt három napja kitartóan próbálják befogni amely elég erős hozzá, hogy csuklóból leharapja egy kisgyerek kezét.

Az emberre veszélyes aligátorteknős egy példányát látták egy Pest megyei település játszóterén –  írta a Pest megyei Hírhatár. Egy játszótéri anyuka először farönknek hitte az állatot, majd barátságos mocsári teknősnek, de amikor megfogta, az állat azonnal támadni kezdett, harapott és karmolt.

Az állat akár a nő ujját is leharaphatta volna, egy kisgyerek kezét pedig akár csuklóstul is leharaphatja – mondta a lapnak Both Zoltán vadállatbefogó a lapnak. Mint mondta, az a baj, hogy 10-15 évvel ezelőtt olcsón hozzá lehetett jutni ezekhez az állatokhoz. Azóta megnőttek, és sok tulajdonos rájuk unva szabadon engedte őket. Azzal nem számolnak azonban, hogy az aligátorteknősök nem tartoznak a Teknős Küldönc habitusú, barátságos páncélosok közé, hanem meglehetősen agresszívak.
Az aligátorteknősnek rendkívül erős harapása van, testsúlya akár elérheti a 20 kilogrammot is. A kifejlett példány gond nélkül képes egy partvisnyelet kettéharapni. Az állat egyfolytában éhes, szinte minden ?mozgó célpontra? ráharap. A teknős, amit láttak, és amelyről a fényképfelvétel is készült, körülbelül 4-5 kilogramm súlyú lehet. Egy-másfél hete látták először a játszótér mellett.

Both Zoltán elmondta, hogy a pontos helyszínt nem adhatja meg, mivel ez nagyban megnehezítené az állat sikeres befogását, valamint az ?önkéntes? állatbefogók is közvetlen veszélynek tennék ki saját testi épségüket. Sikeres befogás esetén az állat várhatóan a Fővárosi Állat- és Növénykert lakója lesz. A szakértő addig is óvatosságra int, észlelés esetén a +36-70-3229-976-os telefonszámot lehet hívni.

forrás: Pest megyei Hírhatár