A Sólyom leszáll – érkezik az első gép

A Sólyom Hungarian Airways légitársaság első repülőgépe vasárnap száll le Ferihegyen.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatója júliusi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy augusztus 18-án érkezik Budapestre az első repülőgép. Az iho.hu értesülései szerint, a vasárnap kora délután landoló Boeing 737-500-as repülőgép alapos műszaki felújításon esett át  és még az utaskabinját is átalakították a bérbevevő cég igényei szerint.

sólyom boeing1

 A lap a Sólyom Airwaystől kapott friss információi szerint a első érkező repülőgép az eddig VP-CAJ lejstromjelet viselő, korábban N647SR jelzéssel repült, 24648-as gyári számú 737-500-as. Ez lesz tehát a HA-SHA magyar lajstromjellel repülő 737-es.

A repülőgép a bérbeadó adatai szerint 1992. január 1-én készült el, azóta 35253 órát repült, 52211 ciklust teljesített. A Sólyom Airways részéről ismét megerősítették, hogy a gépek kíváló műszaki állapotban vannak, egyébként annyit ehhez hozzátehetünk, hogy ha nem így lenne, a gépeket nem is lenne érdemes Budapestre hozni, hiszen a hatóság nem engedné forgalomba állítani őket.

 

sólyom boeing2