Felépült Ócsa első bölcsődéje

Fotó:ocsavaros.blogspot.hu

Fotó:ocsavaros.blogspot.hu

Felépült Ócsán a település első bölcsődéje, miután az önkormányzat csaknem 150 millió forintnyi európai uniós támogatást nyert erre célra – közölte a város alpolgármestere szerdán az MTI-vel.

Horváth Tamás elmondta, hogy az önkormányzat pályázatát 149 millió 890 ezer forinttal támogatta az unió, a település pedig tíz százalékos önerővel járult hozzá a beruházáshoz. A kétcsoportos, 24 gyermeket befogadó bölcsőde az önkormányzati fenntartású Napsugár napközi otthonos óvoda mellé, az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanra, önálló intézményként épült fel.
A polgármester kiemelte, hogy a körülbelül 500 négyzetméteres, melegítő konyhás intézmény használatba vétele után lényegesen nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerőpiacon azok az ócsai szülők, akik kisgyermekük felügyelete miatt jelenleg kénytelenek otthon maradni.
A Manóvár bölcsőde a következő “jelentkezési periódusban” a közeli szociális lakóparkból is fogad kisgyermekeket. Az intézményt augusztus 20-án adják át ünnepélyes keretek között – tette hozzá Horváth Tamás