Autótolvaj-bandát fogtak Gyömrőn – videó

Már előzetes letartóztatásban van az a négy férfi, akik Toyota személygépkocsik ellopására specializálódtak. A használt autókat egy gyömrői műhelyben szétszerelték és alkatrészenként értékesítették.

A Kalocsai Rendőrkapitányság ügyeletére 2013. augusztus 3-án a reggeli órákban érkezett bejelentés, miszerint az éjszaka folyamán egy kalocsai lakos háza előtt parkoló Toyota Corolla típusú személygépkocsiját ismeretlen elkövető eltulajdonította. A bejelentést követően a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. A kalocsai nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően 2013. augusztus 8-án azonosították a feltételezett elkövetőt.

A budapesti tartózkodási hellyel rendelkező V. Bálint 30 éves férfit Budapesten elfogták. Ezt követően Gyömrőn egy illegális autó-bontó műhelyben további három társa – K. Győző 49 éves budapesti, V. Tamás 24 éves fülöpszállási és  A. Attila 44 éves albertirsai lakos – is rendőrkézre került.

A bontóból közel 6 teherautónyi gépjármű-alkatrészt foglaltak le a nyomozók, melynek igazságügyi műszaki szakértői vizsgálata jelenleg is folyamatban van. A három férfi a rendelkezésre álló adatok alapján szervezetten, üzletszerűen az ország több megyéjéből lopta el a gépjárműveket, amiket az illegális autó-bontó műhelybe szállítva szétbontottak, ezt követően A. Attila – a telephely tulajdonosa – az alkatrészeket értékesítette.
V. Tamás és V. Bálint ellen lopás és orgazdaság bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, A. Attila és K. Győző ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Kalocsai Rendőrkapitányság.

bontó gyömrő

bontó gyömrő1

bontó gyömrő2

bontó gyömrő3

A négy személyt gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vette a rendőrség, majd a Kalocsai Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.