Vecsésen sütik az ország legfinomabb lángosát

A vecsési, Piac téri “Vera néni Lángosa” nyerte el “A Vénusz kedvenc lángosozója 2013”  címet, valamint az 1000 liter minőségi hazai gyártású napraforgó étolajat. A második helyen a tavalyi győztes, a gyáli “Nagypiaci lángos büfé”, a harmadik helyet pedig a dorogi “Dénes Lángossütő” szerezte meg.

lángos voks 2013

Augusztus 15-én zárult a Lángos Voks, ahol ismét a lángos-rajongók szavazatai alapján dőlt el, hogy kié lesz a megtisztelő ?Vénusz kedvenc lángosozója 2013? cím és az 1000 liter napraforgó-étolaj nyeremény. A közönségszavazásra országszerte 436 lángos sütőt neveztek a lelkes rajongók és a játék időtartama alatt sok ezer szavazat érkezett az egyes helyekre. Idén több, mint 600 szavazattal a vecsési lángossütő nyert.

“Vera néni lángosa” 2006 szeptemberében nyitott Vecsésen, amely családi vállalkozás, tulajdonosa Vastag Veronika és gyerekeivel Sas Szilviával és Sas Lászlóval közösen sütik a lángosokat a Piac téri sütödéjükben. Alkalmanként a család egy régi ismerőse is segít a lángosok készítésében, Pardi Györgyi. Specialitásuk a töltött lángosok, mint például a sonkás-sajtos, virslis-sajtos, káposztás, gyros-os fetasajttal.

lángos 3
Természetesen a legnépszerűbb a klasszikus sajtos-tejfölös lángos, ebből fogy a legtöbb és a töltöttek közül a sonkás-sajtost is sokan vásárolják. 2008 óta minden vasárnap a gyáli zöldség piacon is megkóstolhatóak a finom lángosok a büfékocsijukból.

lángos 1

lángosvoks