Álbomba a villanyoszlopon

álbombaPestszentlőrincen a járókelők értesítették a rendőrséget, mert egy bombának látszó tárgy volt egy villanyoszlophoz erősítve.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen személy 2013. augusztus 26-án 10 óra 30 perc körüli időben a Budapest XVIII., József utcában egy villanyoszlop beton talapzatára helyezett egy robbanó szerkezetnek tűnő csomagot. A piros színű rudakból álló kötegből piros, kék és fehér színű drótok lógtak ki, amelyek egy órához voltak rögzítve. A csomagra a következő szöveg volt ráírva, ,,Szerelembomba. Már egy éve ketyeg.?

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei megvizsgálták az eszközt, melyről a helyszínen megállapították, hogy fadarabokból készült, robbanószerkezetet nem tartalmaz, majd elszállították a helyszínről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-1/292-92-12 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ?Telefontanú? zöld számán (H-Cs.: 8.00-16.00, P.: 8.00-13.00) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.