Több mint tizenöt millió forint értékű hamis mosógélt talált a NAV

hamis mosógél illusztráció

Illusztráció

Hamis márkajelzésű mosószereket találtak egy az M5-ös autópályán tartott ellenőrzés során egy magyar teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

A pénteki lefoglalást követően a NAV most kapta kézhez a szakértői véleményt arról, hogy az egyik világmárka logójával ellátott – 4314 darab, 4,75 literes kiszerelésű – mosógél hamis. A pénzügyőrök a jármű rakterének felnyitásakor látták, hogy a szállított mosógél csomagolását egy világmárka logójával látták el, azonban a termékek címkéi valamint a zárókupakok hibásnak és az eredetitől eltérőnek tűntek. A pénzügyőrök ezért szakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a szállítmányban található úgynevezett DuoPack kiszerelésű folyékony mosógél termékek a megtévesztésig hasonlítanak egy ismert világmárkára azonban azok nem eredetiek, hanem hamisítványok.

A szakvélemény alapján a pénzügyőrök, a 15 millió forint piaci értéket meghaladó szállítmányt lefoglalták és az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói iparvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

KATT IDE: Így ismerhetjük fel a hamis mosóport ? videó